Enkelt men tidsbesparande trädgårdstips

Det är lövkrattningens tid för många av oss just nu, om man inte väljer att bara låta allt bli liggande.

För mig är detta inte ett alternativ; jag tycker det ser slarvigt ut och tror inte heller de mängder som hamnar på marken hos oss hade brutits ner tillräckligt snabbt.

Att kratta är trååååkigt och tyvärr men förståeligt nog tycker även Henrik detsamma så jag är väldigt glad att jag för många år sedan läste att man kunde klippa sönder löven med gräsklipparen.

Det enda jag tyckte var synd när jag läste tipset var att jag inte hade fått kännedom om det långt tidigare för under x års tid (när jag bodde i eget hus med min fd make) så la vi en hel del tid på denna tråkiga syssla.

Lite krattar vi på Ryhus oavsett men merparten ”försvinner” faktiskt om man klipper så det kan ni absolut prova tycker jag.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Krattar aldrig löv. Superbra näring och till våren finns inte ett spår av dem.

    Svara
    • Birgitta

      Det beror nog på mängden träd man har om alla löv lyckas förmultna.

      Vi sågade ner ett gigantiskt träd som stod mitt på den ena gräsmattan och jag gissar att mängden löv minskade med 30%. Men vi har fortfarande många stora träd.

      Svara
  2. Eva

    Har också i sen tid fått lära mig att det är bra näring för gräsmattan om man klipper sönder löven och låter de vara kvar. Att däremot bara låta stora högar löv ligga förstör gräsmattan undertill har jag också lärt mig den hårda vägen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>