Ljuga med bilder

Om ni inte känner Molly (dvs vet att hon är världens snällaste) och jag skrev ”denna bilden tog jag sekunder innan hon högg…..” så skulle ni nog inte ifrågasätta mig.

I själva verket tog Henrik bilden precis i en jäspnings-sekvens 🙂 !

Och själv tar jag alla bilder på tex hästar med en stor nypa salt.

Absolut kan man inte mörka allt men ibland kan saker faktiskt se ut på ett sätt och vara på ett annat.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Dahlman

    Nej- det ser Inte ut som en aggressiv hund alls- visar inte tänderna tillräckligt!!

    Svara
  2. Karolina Cappelli Lindholm

    Beror säkert på hur kunnig man är.
    I hundens fall, så ser man på ögonen, skinnet runt nosen o tex att inte tandköttet visas att de mest troligt inte är aggressivt utfall.
    På samma sätt ser den skolade ryttaren om bilden på hästen är i balans eller om hästen bara är ”på tygeln ” i fronten men bröstet nere, ryggen nere, Korset uppe och benparen ur takt. För att ta ett exempel ur trav.

    Men gemene person går nog att lura med en bra bild avseende vad som… de är väl de reklambilder gör. Förmedlar en känsla.

    Svara
  3. Helena Tang

    Tror inte någon skulle tro på att en whippet skulle vara aggressiv men bilder kan absolut ljuga, och vissa är bättre än andra på att manipulera bilder. Vågar knappt lita på nånting som finns på internet längre

    Svara
    • Birgitta

      Själv minns jag vilket rabalder en bild från Falsterbo i somras med påstått hårt åtdragen nosgrimma orsakade. Så kan det se ut när hästar tex tuggar på en godsak de precis har fått…..

      Svara
  4. Ann Hammarlund Holst

    Haha, en klassisk jäspningsbild. Vi agressivitet drar de ju upp läppen.

    Svara
  5. Lina

    Om man är lite kunnig om hundar och hästars sätt att utrycka sig på så är det faktiskt inte alls speciellt lätt att ” luras” med bilder så som dina exempel med hunden ovan och Falsterbo.
    Det finns så många andra saker att läsa av än en öppen mun och tänder eller att bortförklara en obekväm häst med att det kan vara så att den tuggar.
    Tyvärr är kunskapen om djurens kroppsspråk och minspel väldigt väldigt låg hos gemene man det är där det blir tokigt.

    Svara
    • Birgitta

      Till detta måste man nog adda att folk ser det de vill se, dvs de tittar inte så noga utan hugger direkt eller spinner vidare på någon annans kommentar utan att själv tänka efter och just se vad bilden föreställer.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>