Bygg neråt


Innan jag flyttade till Ryhus funderade jag aldrig över hagars position men de senaste åren har verkligen fått mig att inse den enorma fördelen med att ha hagar byggda i en backe.

Inte när man ska hämta Frenchie för att rida och han står högst upp; då känns det i benen och flåset att man klättrar i uppförsbacke men när det regnar är det guld värt.

Kolla bilderna! Det skiljer 6,5 timme mellan dom och redan på den korta tiden har vattnet hunnit rinna undan en hel del!

Nu är det ju verkligen inte alltid man kan välja var man ska bygga sina hagar men om man tex letar gård är detta absolut en viktig parameter att beakta tycker jag.

Denna tiden på året och kommande x månader översvämmas (observera ordvitsen) nätet av frågor från häst/stallägare som söker mirakelmedel för att torrlägga leriga hagar och nästan alla lösningar som föreslås är antingen väldigt dyra eller kortsiktiga.

Så en hage i en backe framför en i en sänka kan göra otrolig skillnad!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>