Leva som man lär…not

Detta är i många fall verkligen jag 🙂 !

Fast jag är oftast medveten om vilka risker jag tar med whatever och brukar också säga/ skriva att jag inte tycker att man GENERELLT ska göra whatever.

Jag kan leda mina hästar med grimman runt halsen och jag kör Frenchie och alla tidigare hästar lösa i transporten men det betyder som sagt inte att jag tycker att det passar i alla situationer. Och tex Frenchie åkte inte lös i början utan då var han fastbunden.

Jag kan också byta täcke på honom lös i hagen, Vicke kunde stå lös många meter från mig i olika ridhus medan jag hängde av mig kläder/ plockade undan hinder osv men det är samma sak där; inget jag anser att man gör med vilken häst som helst eller lär ut till oerfarna.

Numera leder jag generellt inte två hästar efter att andra har råkat ut för hemska olyckor- det gjorde jag ”alltid” förr.

Sedan skiljer jag mycket på vad jag gör med MINA hästar som jag känner och på andras och Bibbi anser jag mig inte känna tillräckligt väl ännu för att behandla som Frenchie i alla lägen. Henne skulle jag tex aldrig i livet byta täcke på i hagen!

Det finns så klart många fler exempel; kan ni komma på något ni gör?

En kommentar

  1. Minstral

    Gå bakom häst är ju helt ok om man går nära tycker jag. Kan också lägga på täcken i hagen. Sitter även på golvet när jag klipper ben, idiotiskt jag vet. Leder sällan två hästar förutom shettisarna.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>