Början till slutet eller en storm i ett vattenglas, del 2

Ni som följt turerna kring smygfilmningen av Andreas Helgstrands anläggning kanske är nyfikna på filmen som kommer att visas på dansk tv?

Själv har jag bara sett en kort trailer och av den att döma tror jag inte att jag skulle få se annat än sådant jag TYVÄRR redan sett i Sverige.

Missförstå mig inte; jag försvarar inte varken Helgstrand eller sådant jag själv har sett, långt, långt därifrån!

Men just nu är det Helgstrand som placeras vid skampålen och som får en offentlig avrättning medan jag gissar att det finns en hel del som sitter hemma och drar en lättnadens suck över att de kom undan…i alla fall den här gången.

Jag kan som en parentes inte låta bli att dra en parallell mellan det som hände Paulo Roberto efter hans sexköp och efter den relativa tystnad som råder efter att en av sönerna Wahlgren gjort mer eller mindre samma sak.

Paulo miste företag, arbete, samarbeten och det skrevs spaltmeter om honom hur länge som helst medan jag knappt läst ett ord om Niclas Wahlgren. Man kan ju undra varför en del kommer undan så lätt?

Och igen; missförstå mig inte; jag tycker att det är jättebra att alla missförhållanden lyfts fram i ljuset.

Men som jag skrev igår så undrar jag hur mycket skillnad det kommer att göra i det stora hela?

Jag HOPPAS givetvis, som alla normalt funtade personer borde göra, att det BLIR en påtaglig skillnad men jag tillåter mig att tvivla. Förhoppningsvis har jag fel.

Som jag skrev igår så är människor många gånger fega, vågar inte ta ställning, bli obekväma, få ovänner. Det är lättare att låtsas att man inte fattar/ ser, att säga att ”det inte angår mig” eller att det nog bara var en engångsföreteelse. Jag har hört alla ursäkter och har i en del situationer inte varit bättre själv.

Jag har sett sådant jag borde ha slagit larm om, anmält eller i alla fall sagt ifrån om på plats men jag var ärligt talat MEST FEG. Ja, jag var även tex chockad men inte tillräckligt för att inte agera…egentligen.

Men det var lättare att tänka att det även fanns andra på plats som också kunde ha reagerat men inte gjorde det.

Kanske, kanske blir filmer som den som gjordes hos Helgstrand en öppning till att ”man” blir mer modig och vågar stå upp för det som är fel?

Jag har i alla fall även utan just den filmen men pga saker jag själv upplevt insett vad jag ska göra om det skulle hända igen och det får kanske bli mitt sätt att sona tidigare feghet?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag tyckte att trailern visade lite värre saker än jag hade trott, trodde att de mest hade rollkur samt såriga sidor men det var ju en del ridning som såg väldigt brutal ut. Som du säger så har man ju tyvärr sett sådant förut, men jag måste nog säga att det var längesedan jag såg något som såg riktigt så våldsamt ut

    Nu vet man ju inte vad som händer innan de visade klippen, jag kan väl förstå att det finns situationer om en ryttare blir skrämd för egen och andras säkerhet till exempel som det finns en risk att ta i för hårt. Och de kanske har visat det allra värsta för att locka tittare?

    Jag hoppas ju att det åtminstone skall bli en varningsklocka för hästvärlden att man faktiskt har utomstående ögon på sig och att man måste kunna står för det man gör inte bara inför sina polare men också inför samhället i stort.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>