Onsdag- första snön

Så här såg det ut när jag tog in mina hästar i eftermiddag; som synes har den första snön kommit till Ryhus.

Jag red ett kort och ganska kravlöst pass i ridhuset i morse och det räckte för att Frenchie skulle bli svettig fast det var flera minusgrader ute. Och mitt ridhus med sina vindnät är inte varmt…

Tack och lov blev det lite ”varmare” under dagen än de nästan 9 minus vi hade sent på kvällen igår så jag kunde göra något jag borde ha gjort för flera veckor sedan men sköt upp pga vår resa; jag klippte honom.

Jag ska inte sätta igång den mycket tjatiga diskussionen ”klippa eller inte” (liksom täcke eller ej) för som med det mesta i livet tycker JAG att det handlar om en individuell bedömning och definitivt inte tvärsäkert ”si eller så”.

JAG vill inte avstå från att rida i ridhus på vintern och inte heller släppa ut en av svett dyngsur häst i hagen när det är kallt och spöregnar eller blåser isande vindar eller snön faller. Och ja, min häst blir svettig över HELA kroppen och därför helklipper jag. Punkt.

Bästa Bibbi, som i mångt är verkligen just BÄST var definitivt långt ifrån detta just under Frenchies klippning utan for runt i boxen, gnäggade då och då och verkade allmänt störd.

Turligt nog ignorerade Frenchie henne helt; han hade fullt upp med att ha åsikter om sladden till klippmaskinen (den vill tydligen döda honom vilket han påstod även förra gången….) men till slut så var all oönskad päls borta, Bibbi lugnad och jag kunde stänga stalldörren och gå hem.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>