Världens dummaste hästköpare?

Alltså…när man tror att man har läst det mesta på nätet.

Läs detta:


”Tänkte höra om någon har lite erfarenhet och kan vara till lite hjälp & stöttning.

Jag har sålt en häst utomlands, inom EU. Allt gick bra till en början och köpare hörde av sig att det verkligen var en häst för hen, skickade filmer när hen red och hoppade osv och allt gick toppen.
Plötsligt hörde köparen av sig och ville lämna tillbaka, då hästen kastat av hen och hästen skulle enligt uppgift vara farlig vilket den aldrig varit hos oss.

Köparen vill inte diskutera ang vad som kan ha hänt eller varför hästen reagerat som den gjort, utan enbart lämna tillbaka hästen och jag har som det ser ut nu inte möjlighet att ta tillbaka.

Köparen köpte hästen osedd, och utan besiktning.

Jag hade informerat om att hästen var grön och ridbarheten mellan hinder behövde jobbas på och hen hade fått väldigt många filmer.
Hästen är tävlad hos oss under 2023, enbart med felfria reslutat.

Hur gör man i en sådan här situation? Någon som har varit med om en liknande situation från utlandet? (Köparen ska driva det rättsligt om jag inte tar tillbaka hästen).

Jag trodde verkligen att hästen skulle få ett toppenhem, där allt skulle vara frid och fröjd men jag hade så fel.

Jag har sålt hästen privat och inget avtal upprättades.”

Tja….storyn som sådan har vi väl alla läst/ hört förut, liksom att köparen hotar med advokat.

Det finns en hel del som köper….förlåt…”billigt skröfs” i ett annat land i hopp om att spara pengar/ göra fynd och många gånger slutar det inte så bra utan ungefär som i storyn ovan.

Men nu kommer vi till det mest anmärkningsvärda i DENNA berättelse:

Hästen såldes för ca 300.000 tusen kronor!?!? Inte 30.000 utan TREHUNDRA tusen pix.

Förlåt men vem fan köper en häst för dessa summor UTAN en besiktning????

Har jag missat något? Var jag onödigt försiktig som besiktigade OCH röntgade Frenchie från höger och vänster och upp och ner?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. LenaB

    Låter ju jättekonstigt alltihop.
    Att köpa en häst för 300″ (precis som du så reagerar jag ju på att det är en nolla för mkt för att det ska verka rimligt med en sådan här affär) i annat land, osedd, utan besiktning, inget kontrakt (varför utan kontrakt???)…
    Och allt har tydligen gått bra initialt med hästen i nya hemmet…
    Man undrar ju lite hur länge hästen varit i nya hemmet.
    Eller rättare sagt man undrar ju väldigt mkt över denna affären;-)
    Rent spontant tänker jag ju att den köparen inte kan ha så mkt att komma med genom att driva det rättsligt, eftersom köparen har undersökningsplikt och det inte verkar finnas några papper skrivna.
    Det verkar så himla konstigt alltihop att jag måste undra om detta är sant, eller om ngn hittat på historien?

    Svara
  2. Ann

    Allt är heölkonstigt, även säljarens agerande. Det ligger ÄVEN i säljarens intresse med veterinärbesiktning och avtal. Hoppas vid min gud hon tar tillbaka hästen och att den får ett nytt vettigt hem. Djuren är alltid de helt oskyldiga som får lida vid sånt här skit.

    Svara
  3. Linda Ferne

    Varför såldes den utan ens ett kontrakt? Säljaren verkar ju definitivt inte seriös heller med tanke på det.

    Svara
  4. Madeleine

    Haha skulle aldrig köpt en häst för den summan utan att gå igenom den från öron till svans. Och vem säljer/köper för den summan utan att upprätta ett vettigt kontrakt? Vem köper för den summan osett? Många frågor…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>