Avbokning- betalning eller inte?

Idag är jag nyfiken på vad ni har för deal med er tränare eller annat ni regelbundet bokar upp er kring vad gäller avbokning?

Måste ni alltid betala eller handlar det om hur långt i förväg ni avbokar?

Jag tänker att det vid tex rejält snöande kan vara svårt att både gräva fram transporten OCH ta sig till en träning på bortaplan samtidigt som det kanske känns surt att betala x hundralappar fast man väljer att stanna hemma? Samtidigt förstår jag att tränaren behöver sin inkomst och att det kan bli ett rejält inkomstbortfall om folk kan avboka hur som helst utan att betala.

Själv har jag sedan en tid tillbaka infört att man INTE får tillbaka pengarna om man vill hyra mitt ridhus men avbokar. Nu handlar det inte om några större summor och de gånger vår grusväg inte har varit farbar kan jag räkna på ett finger typ.

Man kan också välja hur långt i förväg man vill boka ridhuset men riskerar så klart att någon annan hinner före fast det är ytterst få som kommer hit så den risken är nästan obefintlig.

För mig är detta enklast och det är så klart frivilligt att komma hit eller inte och inget jag står och faller med.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag hade sett det som självklart att jag måste betala ändå om jag avbokar tätt inpå förutom kanske om det finns medicinska orsaker. Sedan om det är någon man har varit en trogen kund hos i många år så kanske de kan göra ett undantag eller att man får en ny tid, men jag tycker absolut inte att det är konstigt att man inte kan avboka hur som helst utan att det ändå kostar något.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer.

      Och vad gäller kurser och dylika arrangemang tänker jag att det är viktigt att ta betalt vid anmälan och EJ återbetala avgiften.

      Minns hur det var när jag stod uppstallad på ridskolan och det ordnades något evenemang. Många var jättesnabba på att plita dit sitt namn på listan och ju närmare det planerade datumet nalkades desto fler strök sig. På den tiden utan konsekvens annat än att kanske hela evenemanget ställdes in.

      Svara
  2. Anna

    Betalar träning en månad i taget. Kan man inte träna någon vecka ordnar man själv ersättare eller så brinner lektionen inne. Upplägg som fungerar bra.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>