Farligt människobajs

Man lär sig något nytt varje dag och nedanstående inlägg från en annan whippetägare på Facebook lärde mig att man ska se upp för att ens hund äter människobajs av mer än den uppenbara anledningen att det är uräckligt:

Igår höll det på att gå riktigt illa för vår lilla Messi. Efter förmiddagspromenaden, när han lyckades tugga i sig bajs, la han sig för att vila. Vi upplevde att han vilade längre än vanligt och försökte få igång honom. Han tittade på oss med helt tom blick och kunde varken gå eller stå utan att skaka eller vingla. Han stod och tittade rakt in i väggen och förstod inte hur han skulle använda tassarna. Han hade ingen kontroll på bakbenen, vilka vek sig bakåt. Däremot åt han lite korv ut handen men var helt väck. Väl inne på djursjukhuset gjordes neurologiska tester, vilka inte visade på avvikelser. Då jag läst om hundar som fått i sig THC genom att äta människobajs bad jag om ett sådant. Testet kom tillbaka positivt och som vi befarat hade han under skogspromenaden fått i sig cannabis eller liknande, förmodligen genom bajset. Jag vill informera om detta då det inte alltid hör till vanligheten att drogtesta hundar och symptomen kan misstas för annat. Idag mår Messi bra och springer med pigga ben igen.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Thomas har titt som tätt patienter (hundar) som av misstag fått i sig cannabis/hasch. Tydligen är det ganska specifika symtom, så även när ägarna försöker slingra sig med att de inte vet vad hunden har ätit så är det inte så långsökt att misstänka…

    (I detta fallet var det säkert som ägaren säger att hunden fått i sig det på promenaden, skulle nog sälja min hund om jag visste att den hade ätit människobajs haha, fy vad äckligt)

    Svara
    • Birgitta

      Tur att denna ägare kände till det här med knark genom människobajs. Tanken hade inte föresvävat mig om jag så hade funderat i månader….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>