Hagtävlingen som slog slint

En vanlig fråga på nätet är vad gäller hästar hur länge de är i hagen, för hundar är motsvarande fråga hur länge ägarna är ute med dom/ dag.

Jag har skrivit om detta fenomen tidigare och det är i dessa inlägg ingen måtta på de Bror Duktig som tävlar i vem som har hästen ute flest timmar eller vandrar i timmar med sin hund.

Det är lätt att dels få intrycket att en del människor inte har något annat liv än det med sina djur 24/7 och dels att ”alla” är så duktiga medan man själv är kass.

Själv vet jag att det inte är en representativ bild av varken häst eller hundägare i Sverige för ”givetvis” vågar många inte skriva om sina få hagtimmar/ korta hundpromenader i dylika inlägg och framstå som urusla djurägare.

Ni vet redan min ståndpunkt vad gäller hage (individanpassat och dessutom anpassat efter både väder och årstid) och jag skäms inte det minsta för det eller att Molly vissa dagar är ute minuter och inte timmar.

Men vet ni vad jag läste igår som gjorde mig lite full i skratt?

I ett sådant där inlägg om hagtid VINTERTID skulle en person bräcka alla andra och skrev att hen släpper ut hästarna 3 (TRE) på morgonen och tar in 21.

Men vet ni?

Människan bryter mot gällande bestämmelser för det är inte tillåtet att ha hästar ute i så många timmar när det är minusgrader i hela Sverige!

Har man en ligghall är det ok men då brukar man inte heller ta in och ut hästar så jag förutsätter att personen saknade en sådan.

Dessutom tog hen bort inlägget när det ifrågasattes varför hästarna släpptes ut så tidigt.

Så mest är inte alltid bäst- tänk på det 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Verkar vara smått hysteriskt att släppa ut kl 03.
    Jag har nu en Pre, och han visat tydligt att han inte gillar en fuktig och blåsig Skånevinter. Hade han själv fått bestämma så hade han valt boxen 24/7

    Svara
    • Birgitta

      Nog för att arbetstider kan påverka vilka tider man släpper ut/ tar in men 3 på morgonen känns verkligen som overkill, i alla fall på vintern då det i stora delar av Sverige kan vara många minusgrader då.

      Vår hund är som din häst 🙂 . Skulle helst vara ute 3*30 sekunder/ dag just nu.

      Hästarna går glatt ut vid 7 i mörker men står ibland i givakt vid grindarna redan 15 fast de tas in vid 16.

      Svara
  2. Lilla My

    Vi har ligghall men våra står på box utefter väderlek. Dock är deras matte inte en levande människa kl 3 så de får vackert bo i sina boxar till kl 6 minst (beroende på väder). Baloo är också bara ute minuter vissa dagar, eftersom han verkligen ogillar dåligt väder och jag anser att han mår bättre av att vila under en filt en hel dag, än att tvingas ut i regn eller rusk ❤

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>