Varde ljus!

Igår var jag och en god vän på Hallongården utanför Trelleborg på ljusstöpning.

Jag var lite fundersam efter mina försök att dreja tillsammans med Henrik förra sommaren (läs: han fick absolut in snitsen, jag…inte alls…)men idag gick det betydligt bättre och det som man behövde mest av var nog tålamod.

Om ni tittar på de tre sista bilderna så ser ni mina alster och den sista bilden föreställer inte några muffins utan braständare (en röra av spån och smält stearin).

Vi var ca 20 kvinnor (och inte en enda man) som ägnade oss åt stearindoppning i nästan 4 timmar med en fikapaus då vi serverades några av de godaste sconsen jag ätit och med diverse tillbehör (baserade på hallon ”så klart”).

Jag kan absolut rekommendera denna aktivitet och den passar såväl gammal som ung. De yngsta deltagarna var några tonåringar och sedan var det kvinnor i alla åldrar upp till +60.

Passar även som gruppaktivitet tycker jag och man behöver inte vara händig utan får bra hjälp vid behov. Dessutom väljer man själv hur många ljus man vill stöpa och utseendet på dessa.

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>