Min älskling

(Jag har skrivit en kortare version av nedan i en kommentar för ett tag sedan så ni som läser alla kommentarer kan scrolla vidare) :

En sak som jag tycker är ett extremt märkligt sammanträffande, verkligen superkonstigt är grejen med att jag gav Bibbi detta smeknamn.

Hon heter något helt annat i passet, ett namn som på ett annat europeiskt språk betyder ungefär ”min älskling”.

Jag hade ingen aning om detta när jag tyckte att hon kunde kallas för Bibbi och hennes riktiga namn kan med väldigt god vilja anses kunna ge detta smeknamn.

Ungefär som om man skulle kalla en häst som heter Darling för….säg Lily, dvs ganska långsökt men inte fullständigt obegripligt.

Hur som helst så visste jag alltså inte vad henne namn betyder förrän jag fick för mig att googla det för att ens se OM det betyder något och en tid därefter besökte en vän mitt stall.

Vi kom att prata om Bibbis riktiga namn och vännen visste till skillnad från mig vad det betyder och sa dessutom: ”ja, ungefär som HABIBI”.

Och ja, Habibi betyder OCKSÅ ”min älskling” fast på arabiska.

Men igen; det är absolut inte därför jag kallar henne Bibbi och hennes riktiga namn har inte den minsta likhet med just Habibi!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>