Smart spray

Hotellet vi bodde på i San Francisco var ett enklare sådant men ville man, kunde man till frukost tillaga sina egna våfflor.

Och bredvid järnet stod sprayen på bilden!

Nu är ju jag verkligen inte en person som lagar mat särskilt ofta men jag tyckte verkligen att det här med smör i sprayform var väldigt fiffigt och funderade på om det säljs även i Sverige.

Och enligt Google kan man beställa faktiskt just ovan spray (samma märke), dock inte särskilt billigt men ändå.

Jag måste säga att jag tycker att det är konstigt att dylikt ”smör” inte säljs i vanliga affärer; det är både drygare och lättare att hantera än flytande och fast smör och torde också vara nyttigare eftersom man inte behöver ta så mycket av det.

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  Vi har haft sånt spray på jobbet i åratal. Kladdfritt, ekonomiskt och behöver inte vara i kylen!

  Svara
 2. Anonym

  Praktiskt kanske men jag skulle gissa att det är mikroskopisk mängd smör i en sådan produkt, man kan möjligen kalla det matfett. Smör uppträder inte i flytande form på det viset utan diverse tillsatser som kanske inte är något man vill ha i sig….

  Svara
  • Birgitta

   Ärligt talat så tror jag helt ovetenskapligt att den lilla mängden man använder i sprayform är försumbar ur ”nyttighetssynpunkt” och att dränka in mat i riktigt smör är knappast heller nyttigt.

   Svara
 3. Lotta Berglund

  Finns i de flesta restaurangkök skulle jag säga, (och har gjort mycket länge) väldigt smidigt! Och som du skriver, det behövs inte mycket heller.

  Det ger ju ingen smak, används så inget fastnar i blecken etc.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>