Vindnäts-projekt

Mitt ridhus består ju delvis av vindnät, något jag knappt hade någon erfarenhet av innan vi flyttade till Ryhus.

Hade någon frågat mig vad jag trodde om detta innan flytten hade jag nog svarat att jag trodde att det kunde bli väldigt kallt med nätet på vintern och att det kanske skulle regna in lite trots detta ”skydd” men så är det verkligen inte.

Jag upplever varken att vindnätet gör ridhuset kallare eller det minsta lilla blött ens vid ösregn och jag har hittills inte upplevt att underlaget har frusit.

Jag rider ju inte där mellan säg…april och oktober men det verkar inte bli speciellt dammigt ens under varma sommardagar vilket jag noterat när det varit tex enstaka hundträningar där då.

När vi flyttade hit fanns det små revor i nätet i några hörn och dessa lyckades vi laga men efter snart 4 år här och rätt många stormar blev det ett lite större hål som inte gick att fixa till.

Jag hade turen att hitta nästan identiskt vindnät hos Bole, köpte 6 kvadratmeter av det över nätet (observera ordvitsen) för knappt 500:- inklusive frakt och så här fint blev det efter att Henrik bytte ut den skadade sektionen:

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Nyfiken
    Vad är vindnät
    ???
    När och om Du orkar kanske du kan förklara??
    God jul

    Svara
    • Birgitta

      Titta på bilderna: det är det extremt finmaskiga nätet som utgör övre delen av ridhusväggarna på 2 sidor.
      Tänk som ett kraftigt myggnät.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>