Måndag- väder

Jag TROR inte att jag är ensam om att som hästägare ha ganska noggrann koll på väderleksprognosen året runt i allmänhet och vintertid i synnerhet, eller?

Skåne har tex de senaste veckorna bjudit på ett sammelsurium av minus och plusgrader, stormar, snö, ösregn och sol utan någon som helst logik.

Jag blev därför glad när jag igår såg att det idag var en enda sol från morgon till sen eftermiddag enligt klart.se.

Men kanske hade de någon virrig vikarie som gjorde prognosen eller så hade den ansvarige tittat lite för djupt i starkvinsglöggen för jag vaknade till näst intill storm som inte har dämpat under dagen och av den utlovade solen synes några förskrämda strålar en kort stund medan resten av dagen varit rejält gråmulen.

Skönt att bara vara besviken över vädret dock; Frenchie gick så fint i ridhuset och det är som alltid en humörhöjare.

En bekants häst fick tas bort i sviterna efter kolik för bara någon dag sedan och jag har tänkt en hel del på det. Hur ledsen hon måste vara och hur snabbt man kan förvandlas från hästägare till att bli hästlös.

Ibland hjälper det inte hur man än försöker skydda sina djur och man får bara försöka göra vad man kan och jag tycker att det är extra svårt på vintern, av många olika anledningar 🙁 .

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>