Halleluja halstäcke

Jag vet att en del i allmänhet och en specifik bloggläsare i synnerhet har en stark aversion mot halstäcke som anses som en totalt onödig pryl men jag ska erkänna; jag är helsåld!

Inte bara slipper man en massa väta som rinner ner från hästens hals och in mellan täcket och bog och bringa utan framför allt slipper man (läs: jag i alla fall) en ganska rejäl typ daglig sanering av man och hals.

Frenchie har dille på att verkligen gnugga huvudet och halsen i lera och medan hans lilla ansikte ofta är lerinpackat vid intag så slipper jag i alla fall ibland våt gyttja i manen. Och kalla mig lat men det är väldigt skönt att slippa 🙂 !

Bilden är för övrigt tagen när jag åkte för att hämta Frenchie efter att jag hade köpt honom ❤️!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Jag anser att hästen absolut inte har behov av ett halstäcke, men nu tänker jag skaffa ett.
    Min nya häst är en mästare på att gnugga in precis hela halsen i lera när han rullar dig. Tom öronen är skitiga.

    Svara
    • Birgitta

      Nej, tänk så många år vi och våra hästar överlevde utan halstäcke.

      Men tusan så praktiskt det är och skadar inte hästen det minsta. En del påstår att hästens man skavs av men det har jag aldrig märkt alls.

      Svara
      • Minstral

        Jag kan förstå att man vill ha halstäcke för att slippa smutsig häst.

        Svara
        • Birgitta

          Ja, jag kan absolut borsta bort damm och torr lera på våren och sommaren men en man som dryper av våt lera är inte kul….

          Svara
  2. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Har kört med helhals i flera år. Lärde oss tidigt av lergrisen Fredde, så ja Mirre fick snabbt hänga på eftersom Fredde var en duktig läromästare

    Svara
  3. Smurfan

    För det första: God jul så här lite i efterskott!

    För det andra: Han ÄR rackarns söt din häst! (Och Bibbi och Molly också naturligtvis, men det är en extra härlig uppsyn han har på det här kortet.)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>