Inackorderingar och stallregler

Läser ett inlägg från en stallägare som ondgör sig över sina inackorderingar och jag har ju som ni vet väldigt bestämda åsikter om eventuella inackorderingar på Ryhus, läs: helt otänkbart som jag känner i dagsläget.

Och jag tror att det är lätt att man som utomstående tänker ”ja, ja…det är lätt att gnälla över inackorderingar när du nu har eget stall…du har minsann själv varit inackorderad och då var det säkert annat ljud i skällan”.

Jag fattar att man tänker så men vill försvara mig med att jag redan i flera år innan vi flyttade till Ryhus lackade ur på ANDRA inackorderade och det handlade mest om att dessa dels inte följde de regler som gällde för stallet och dels inte höll ordning.

Jag var säkert själv en person som enligt mina stallägare gjorde saker som retade dom men detta var inget jag gjorde medvetet och blev jag tillsagd rättade jag mig efter deras ord.

Men jag har i så många fall sett hästägare som, trots skriftliga regler/ kontrakt bryter mot samma regler om och om igen.

Man kan tycka att det är småsaker när folk lämnar kvar bommar på utebanan fast det regnar tex eller när de inte tar upp gödsel på utebanan/ i ridhuset, struntar i att sopa efter sig i stallet osv men om det nu FINNS regler så får man ju anta att de finns där av en anledning.

Och håller man inte med om en regel kan man antingen försöka ändra den efter diskussion med den som bestämmer eller flytta men inte att konsekvent köra sitt eget race och reta upp sin omgivning?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Har själv stått i samma stall och gång som Du och därför vet jag åtminstone var då – ordentlig !!! Är man det så är det väl självklart att man har rätt att reta sig på DE som aldrig eller sällan följer normala regler!!! Med det menar jag inte bara att följa skriftliga regler utan även sunt förnuft och vanligt hyfs !!!

    Svara
    • Birgitta

      Jag minns att jag på den tiden ville strypa de som lämnade kvar hästskit som deras häst precis hade tryckt ut ur rumpan med kommentaren ”jag tar upp det SEN”, läs: ”när jag har ridit, dvs om en timme och när allt ligger utsmetat på stallgången”.

      Svara
  2. Jenny

    Jag kan bara instämma… hur svårt är det att läsa reglerna (vilket jag är helt säker på att de flesta inte ens gör). Det värsta jag vet är dessa lösspringande hundar (”Alla hundar på anläggningen ska vara kopplade”). ”Men min lilla Bosse gör ju ingenting”. Jag har snubblat över hundar, lösa hundar har skrämt min häst, jag har råkat låsa in dem i boxen – eftersom de ska äta på allt, och med stor risk för sin egen säkerhet så springer de iväg bland bilar/hästar osv…

    Svara
    • Birgitta

      I ett stall jag stod i brukade en hund pissa på hö som var utlagt utanför hästarnas boxar. Hundens ägare blev ARG om man sa ifrån om detta !?!?

      I ett annat stall gick hundar in och sket i min hästs box. Samma sak där; det fick man inte klaga på…..

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>