Söndag- tömkörning

Hemma hos oss råder det just nu rena isgatan och även om det säkert hade gått att rida ut med broddar och om jag var extreeeeemt försiktig och snirklade mellan isfläckarna valde jag faktiskt att tömköra på min utebana som är väldigt slät och med ett lagom lager snö ovanpå. Lite ”snöträning” ska väl vi också få till tänkte jag 🙂 .

Lite skämt och lite allvar; jag vill, som jag har skrivit tidigare, inte rida i mitt lilla ridhus för mycket och tycker också att vettig variation är viktig för att hästen förhoppningsvis ska gilla sitt jobb. För egen del skulle jag kunna rida dressyr 8 dagar i veckan och inget annat alls men jag tror inte att Frenchie hade uppskattat det.

Så det blev utebanan idag och nedan klistrar jag in vad jag skrev i ett inlägg på Facebook för en stund sedan för det berör något jag också har tänkt mycket på den sista tiden, klimatet på sociala medier:

”Med dagens fruktansvärt hårda klimat där många självutnämnda experter bara verkar vänta på att få hugga på precis vad som helst (har sett åsikter om hur illa Charlotte Dujardin rider tex) så tycker jag att det är modigt att ens lägga upp ridfilmer.

Kanske måste man skriva en stor röd VARNINGSTEXT med orden ”Obs, kommentarer om min ridning och hur hästen går UNDANBEDES ” om man ”bara” vill visa vad man själv tycker är en fin liten film på sin häst?

Tyvärr kan jag ge mig f…n på att någon ÄNDÅ inte hade kunnat låta bli att kommentera men då har man gjort vad man har kunnat i alla fall….

I morse tömkörde jag min häst, något jag gör extremt sällan, inte ens en gång i halvåret.

Under de 30 minuterna han svävade runt mig dräglade jag nästan och hade kunnat stå och betrakta honom i timmar. Så lätt, så flott, så enkelt. Med bara ett ihåligt tvådelat tränsbett som sitter i ett tusen år gammalt ledträns som inte används, utan minsta inspänning dansade han fram i en jättefin form fast jag knappt höll i tömmarna.

Jag filmade lite men vet ni vad det enda jag kommer att visa är? Den redigerade bilden ni kan se.

För jag vet att det går att hitta fel på ”allt” och det vill jag inte bjuda på.

Och jag vill inte heller ha åsikter om ländtäcket, svanslängden, klippningen eller något annat. Bara ge min lilla syn på dagens klimat på nätet.”

Jag blev triggad att skriva inlägget efter att ha sett kommentarer till ett inlägg jag såg på Facebook där en man hade lagt upp en mycket kort film på när han galopperar sin unghäst.

Mannen ville ”bara” visa sin fina häst och efterfrågade INTE några åsikter eller tips men nog f..n dök det upp några (kritiska) ändå. Jättevanligt och jag har säkert gjort mig skyldig till liknande övertramp själv men försöker numera att tänka efter.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marlene Engström

    Själv är det för kallt för mig att rida, så vi löser det lösgalopp och hygge i ridhuset med husse. Leon är ju bra och lugn hör, och så får han rört på sig på egen hand och får flåsa av sig.

    Svara
    • Birgitta

      Snällt av er stallägare att tillåta lösgalopp- alla ridhusägare gör inte det.

      Mitt ridhus är för litet för lösgalopp tycker jag och jag tror inte heller mitt underlag hade mått så bra av det.

      Svara
      • Marlene Engström

        Nä, men vi har ett stort ridhus. Och du vet hur Leon är, han lägger sig snällt längs fyrkanten och gör inte mer oreda än nån som rider #duktigpålle

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>