Måndag- same same

Vintern rullar på och just nu händer det inget speciellt, på gott och ont.

Antar att ni är trötta på att läsa om mitt vädertjatande och hur fed up jag är på årstiden även fast den kan pågå ett bra tag till?

Allting tar mycket längre tid, att klä av och på sig är omständligt, jag måste vara superobservant på var jag går så jag inte halkar på isfläckarna utanför huset (vi saltade inte i tid och nu tar saltet inte…), hästarnas vatten måste kollas noga så det inte fryser bla bla bla bla bla bla bla……

Jag är glad att jag inte har så långt till träningen för Nina som det i vanliga fall tar ca 30-35 minuter att köra till och nu 45-50.

Jag är ännu mer glad att jag har en mycket bättre känsla i grundgaloppen. Inget mer ”försöka dra tyglarna ur mina händer” och vilja gå lång och låg och även fattningarna är mycket mer rätt och i samling. Slutligen händer det lite mer när jag vill öka galoppen; ett tag fick jag väldigt lite respons på de framåtdrivande hjälperna men jag inser också hur mycket det handlar om att jag måste hålla ihop Frenchie och inte låta honom bli lång och långsam utan sträva mot kort och alert.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anette Fritzon

    Du behöver ett par Icebugs, då behöver du inte fundera på att halka iallafall.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har sådana där avtagbara ”tant-broddar” som är superbra (och kostade typ 50 spänn); jag ska bara leta fram dom….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>