Onsdag- light work

Jag blev så nöjd med tömkörningsarbetet på utebanan härom dagen att jag valde att förlägga delar av dagens light-motion där igen.

Jag lät Frenchie jogga runt i knappt 20 minuter men provade också att samla traven mot passage vilket gick förvånansvärt bra med tanke på hur ofta jag tömkör (läs: aldrig).

Tyvärr blev det enorma styltor på min lilla häst ganska snabbt så jag gick en liten promenad på vägen utanför vårt hus som avslutning.

På vägen finns ingen snö men däremot en massa is och jag var mer än nöjd åt beslutet att brodda oss båda.

De avtagbara broddarna jag visade bild på igår är banne mig GULD- de hjälper superbra och jag går obehindrat med dom på det hala. Däremot gnisslar de rätt mycket på mitt redan slitna stallgolv så där är de inte lämpliga tycker jag- jag vill helst inte förstöra golvet ännu mer.

Att min hammare skulle visa sig vara ”vinterns verktyg” hade jag inte riktigt planerat eller räknat med men den har fått jobba med styltorna en hel del.

Jag hade med den på skrittrundan ”just in case” och funderade på vad en person som inte kan något om hästar hade tänkt om de hade mött mig 🙂 ?

Att jag hade hammaren för att slå till hästen om den blev dum eller freda mig mot oönskade människor *ASG*?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Camilla

    Har alltid en hammare innanför stalldörren på vintern, de får inte gå in med styltor på stallgolvet, dom slås av innan, superenkelt med en hammare.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>