Lördag- food prep

Vilodag för Frenchie och lite extra tid för stalljobb för mig.

Jag antar att många med eget stall liksom jag passar på att förbereda så mycket som möjligt när ni är lediga och/ eller hästen har en vilodag?

”Förbereda” innebär hos mig främst att packa så många höpåsar jag har (ca 20) eller ids- det är ett av de tråkigare stalljobben tycker jag. Men jag har ju mina +300-kilos balar i lösdriften och de går tyvärr inte in genom mina smala stalldörrar så därför måste jag bära hösilaget däremellan.

Varje gång Henrik och jag ska försöka rubba balarna för att öppna någon av dom suckar han ”köp MINDRE balar” och hade kostnaden varit densamma oavsett storlek hade jag så klart tveklöst gjort detta.

Men nu skiljer det rätt rejält i pris på plastade små och storbalar i mina trakter (typ dubbelt så dyrt med de små) och det är en kostnad (minst 15.000 per år) jag inte är villig att ta om jag inte måste.

Dessutom kände jag i somras att jag mer eller mindre fick ta det jag hittade i stråfoderväg och med ett delvis facit i hand (säger jag nu när jag har öppnat 6 balar av 19) verkar jag ha dragit en riktig vinstlott exklusive balstorleken.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>