Söndag- sällskap och så gör jag

Kolla så många av hästarnas kompisar som mötte mig i Frenchies hage i morse. Minst 30 stycken men det är ju inget ovanligt förvisso.

Kanske var de sugna på det gräs som stack upp ur snön; Frenchie gick i alla fall raka vägen för att beta efter att ha ätit sin kraftfodergröt och lämnade temporärt det utlagda hösilaget åt sitt öde.

Jag var väldigt nöjd efter dagens ridhuspass och om någon är nyfiken så ser min setup där oftast ut ungefär så här:

Jag börjar med att skritta i 15-20 minuter vari jag inkluderar en hel del framdelsvändningar och några bakdels-diton.

Efter det följer trav under lättridning och därefter sätter jag mig ner och börjar med skritt/trav-övergångar samt ”nästan skritt” dvs markerade halvhalter i traven.

När jag är nöjd med övergångarna som ska ske i exakt samma form och för snabba, lätta hjälper är det dags för galoppen.

Jag rider i både rättvänd och förvänd galopp och varierar mellan arbetsgalopp och samlad galopp. Jag gör fattningar ur skritt och byten på diagonalen och långsidorna.

Efter galoppen blir det arbetstrav, samlad trav och övergångar mellan den samlade traven och passage. Kanske några öppnor och eventuellt någon diagonalsluta.

Som avslutning blir det ytterligare några varv i galopp fast denna gången i en lägre form och sedan lite trav under lättridning, också i lång och låg form. Skritt avslutar passet och när jag hoppar av har jag suttit i sadeln i 50-60 minuter inklusive skrittpauser. That’s it på ett ungefär 🙂 .

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>