Måndag- jag kämpar

Min morgon började med att en av kollegorna som skulle avlösa mig fastnade i hissen vilket jag inte kan minnas har hänt på jobbet någonsin på de mer än 8 år jag arbetat där.

Som tur var kom en annan kollega via trapporna några minuter senare för man är inte såååå sugen på att stanna kvar på jobbet en sekund extra efter 10,5 timmars arbete och med hästar som står hemma och vill ha mat och bli utsläppta.

Körningen hem var nästa pärs; det varnades för rejäl halka i hela Skåne och det snöade från sidan så jag drog verkligen en lättnadens suck när jag parkerade på Ryhus.

Min ursprungliga plan för Frenchie var att tömköra honom i ridhuset och bara jobba med trav, passage och försöka få till något steg piaff om möjligt (han har lika svårt för detta som han har lätt för passage eller rättare sagt; det är i dagsläget typ omöjligt).

På utebanan var snön igår ersatt med tunna is-skorpor, därav tanken om ridhuset men med all snö i morse såg det ut så här:

Det blev med andra ord det här:

Eftersom Frenchie är en klok och väldigt lätt-tömkörd häst gick det utmärkt att vara på utebanan trots liiiiite hala partier (han är broddad) men det blev i ärlighetens namn inget som jag ens skulle kunna kalla ”piaff-embryon” (föga förvånande) men bra trav och passage.

Jag ska vara ärlig och erkänna att jag inte vågar rida ut just nu- därav mina försök att vara på utebanan så mycket som möjligt som komplement till ridhuset.

Skogsavverkarna som jag har berättat om tidigare har kommit väldigt nära vägarna jag brukar/ behöver rida på och deras arbetsschema har absolut ingen lag i världen och styrs som jag kunnat uppfatta varken av veckodag, klockslag eller väder.

De kan med andra ord fälla träd mitt i natten (!), på en söndag och/ eller när det snöar för fullt eller regnar lika mycket så det känns i princip omöjligt att planera en uteritt.

Och även om Frenchie inte är den apa att rida ut han var när han kom så kan jag garantera att inga säkerhetshandtag i världen hade hållit mig kvar i sadeln om ett stort träd brakade rakt ner i marken i närheten av där vi rider. Så jag måste planera uteritterna bättre/ säkrare än vad det går just nu med även snöande och isgator i ekvationen.

Och make no mistake; även om det tveklöst stör mig är jag trots allt YTTERST tacksam att jag ens KAN rida just nu och inte behöver hatta med hästmotionen som många andra.

3 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>