Tisdag- minus 5!

Och innan ni börjar tävla om vem som hade mycket kallare än så (hörde detta på en radiokanal i morse och när jag slutade lyssna påstod en man kring Perstorp att det var minus 24 grader i hans håla) vill jag bara tillägga: I MITT STALL!

Ute var det runt 12-14 minus beroende på termometer och även om prognosen lovade ”varmare” (dvs mindre kallt) väder rätt snabbt gick jag och hämtade ett av Bibbis ”sponsortäcken” (gåvor från en fd stallkamrat) som är betydligt tjockare än det hon hade på sig.

Titta så söt hon är:

När Bibbi kom hade hon med sig ett enda täcke som dessutom visade sig vara trasigt så det åkte i soporna direkt och vad är oddsen att jag i samma veva fick hur många täcken som helst som Frenchie hade ”simmat” i, dvs aldrig i livet kunnat använda? Det fanns nog en mening med detta även om jag så klart hade fått köpa täcken till Bibbi annars.

Den här mannen hade frost i skäggen minsann men varken han eller jag frös under ridhuspasset som jag höll lite kortare om bottnen var lite frusen och därför hård. Jag försökte inte ens starta åkgräsklipparen för att harva då jag, vis av tidigare erfarenheter var ganska säker på att den hade sagt upp sig i kylan.

Några timmar senare var det som utlovat ”bara” minus 6 grader och med en härligt gassande sol mot snön som gjorde allting gnistrande och väldigt vackert och det var helt vindstilla och riktigt skönt ute. T.o.m. Molly samtyckte till några minuters promenad utan att skena tillbaka till ytterdörren!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag fick ett mail idag från jobbet som meddelade att vi helst skall jobba hemifrån i morgon för att det skall bli farligt väder i morgon.

    I väderprognosen står det 2 plusgrader och regn. Jag är mycket full i skratt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>