Onsdag- idiot

Idag aspirerar jag på titeln ”Sveriges största idiot” och har varit och tränat med Frenchie.

Till mitt mycket lilla försvar snöade det inte när jag körde och prognosen i mina trakter sa ”mycket lite snö som dessutom skulle upphöra snabbt” . Så blev det INTE utan det vräkte ner snö och blåste som f..n…

Med facit i hand, trots att vi både kom fram och hem utan missöden var det otroligt dumt.
Hade jag varit ensam på vägarna och fått köra i mina 20-40 km i timmen hade det inte varit några som helst problem men när folk vill köra om och t.o.m. blinkar med helljuset så känns det som att det hade varit bättre att stanna hemma.

Jag vägrar att gasa på bara för att det bildas otåliga köer bakom mig och tror att farten är det som är det absolut farligaste i detta väder. Såg en gigantisk jeep som låg i diket och kan inte tro annat än att föraren körde för fort.

Bibbi var ute medan jag tränade och jag hann tycka lite (läs: MYCKET) synd om henne men med megatjockt täcke och oklippt som hon är så såg hon oberörd ut när jag kom hem.

Lagom till att jag lastade ut Frenchie bedarrade både snö och blåst så han fick göra Bibbi sällskap som ni kan se på bilden.

Men av dagens galenskap lärde jag mig det jag skrev till Nina när jag parkerade hemma: ”aldrig mer”.

Även om jag är ambitiös och bla bla bla så måste jag lära mig att tänka att vissa träningar helt enkelt får vänta. För det är trots allt bättre att vänta och träna SENARE än att hamna i diket och kanske inte kunna träna ALLS.

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marlene Engström

    Ja, det var puckat! Tur inget hände! Jag tycker du ska testa Ridesum. Även om ditt ridhus är litet kan du med Ninas hjälp träna en stund iaf, digitalt. När det kniper. Fungerar väldigt bra.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tränar ju så pass ofta att det verkligen inte är ”kniven på strupen” med att komma iväg.

      För många år sedan kunde jag få lite panik om det gick för många dagar mellan träningarna för jag behövde just då så mycket hjälp tyckte jag men med Frenchie klarar jag mig långt bättre på egen hand.

      Missförstå mig inte; jag älskar ju att träna och det ger MASSOR men det är inte så att jag får någon dålig känsla för att/ om träningen uteblir.

      Idag var det mest att jag trodde på väderprognosen och att det var så ”lugnt” när jag körde (men sedan drog det igång rejält och blev bara värre).

      Svara
  2. Åsa T

    Jag kan bara hålla med, en dum idé att ge sig ut idag.
    Jag har jobbat hemifrån och är glad att jag tog det beslutet.
    Är inte ett dugg rädd att köra, men är rädd för alla idioter som kör på vägarna nu.
    I förrgår när jag körde till jobb I lite snö och mycket blåst ”tappade” en hantverkare framför mig en dåligt surrad stege på motorvägen, hade jag inte hållt avstånd eller kört fortare så hade den landat på min bil. Ytterligare ett exempel för mig att köra lugnt och med avstånd.

    Svara
    • Birgitta

      Men gud! Vilken tur att du inte fick stegen över bilen!

      Och ja; det är mer ANDRA förare jag är rädd för. Givetvis kan även jag orsaka en olycka men jag har i alla fall en rejäl bil med fyrhjulsdrift och snödäck på både bil och släp.

      Svara
    • Anette

      Herregud, då måste du och Tony kört ungefär samtidigt för han ringde hem och berättade att han fått väja för en stege som tappades strax framför honom på 11:an 😮

      Svara
  3. Anna Karlegård

    Med -22 o fruset vatten i hela stallet o fruset stödhjul på släpet kom jag inte iväg på markarbetsträningen i tisdags. Andra träningen som jag inte kunnat åka på pga extremt vinterväder.
    Har en till träning bokad den 30/1 men kommer inte boka fler förrän i vår. Det är trist att betala för träningar som man inte kommer iväg till.

    Svara
    • Birgitta

      Fattar totalt!

      Vi hade bara minus 1 grad och min tränare tar inte betalt om vi ställer in på detta viset.

      Vi brukar resonera exakt lika om nästan allt i livet men tom hon hade ringt 2 ggr och skickat sms ”kör ej” igår.

      Jag, som lever i symbios med min telefon hade glömt att den var på ljudlös efter natten och varken såg eller hörde hennes budskap förrän jag redan hade kört. Annars hade jag aldrig kört för hon brukar aldrig avråda.

      Svara
  4. Karolina Cappelli Lindholm

    Jag har aldrig varit med om sånt här väder i mina 39 år på planeten
    20 i byarna o vräkande snö
    Jag har nog aldrig varot med om sånna mångder snö lokalt som här i närheten.
    Vallarna på slimmingevägen var igår kväll 2 m höga efter att de plogats riktigt snyggt ner till asfalt och saltas.

    Svara
    • Birgitta

      Har man inte sett hur det kan fyka i Skåne förstår man nog inte vilka krafter det kan handla om. Under ca 50 meter igår såg jag på fullt allvar INGENTING framför huven men kunde inte heller vända på den smala vägen. Skitläskigt!

      Svara
    • Annelie Wendt

      Det har jag körde omkring med sand och snöskyffel i bilen. Så dumt att ha ett jobb där man måste ut på småvägar 2010 23/12 var jag 15 minuter ifrån att bli fast på en mjölkgård i fyra dygn för det var så länge de var insnöade trots att de ju själva skottar…

      Svara
  5. Petra Milton

    Jag valde tom och boka om veterinärtid pga vädret igår. Annars har jag också en förmåga att ge mig ut i galet väder ibland ?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>