Nu fick även jag nog (om försäkringar)

Jag har alltid försökt att ha djuren så bra försäkrade som möjligt, i alla fall vad gäller veterinärdelen.

Och Frenchie som är den häst jag har betalat mest pengar för har även varit hyfsat högt försäkrad vad gäller ”liv-delen”; 100.000:- i A1 och 150.000:- i A2.

Men när jag nyligen fick de nya villkoren och insåg att jag skulle betala runt 2000:-/ månad för hans försäkring, dvs mer än vad han kostar mig i foder och strö kände jag att det fick vara nog.

Visst är det en risk om han måste tas bort men jag måste försöka resonera som en god vän till mig gör; ”det mesta går trots allt att bota”.

Veterinärdelen skulle jag aldrig någonsin våga röra men nu sänkte jag faktiskt A1 till 50.000 och genom denna halvering blev försäkringen 834:- billigare per månad. En jäkla skillnad om jag får säga min mening!

Gällande veterinärvård tycker jag att detta numera är så ohyggligt dyrt så det ser jag inte som ett alternativ att betala till fullo ur egen ficka. Och att spara ihop tex 100.000 för detta ändamålet tar ändå x tid under vilken hästen kan skada sig eller bli sjuk flera gånger om. Och vad gäller hundar är deras vård minst lika dyr om inte dyrare.

Vickes anaplasmos gick säkert på 50.000 för 2,5 år sedan och sedan fick han lymfangit bara någon månad därefter som också kostade många tusen så fast han blev återställd mycket snabbt sprang kostnaderna iväg rejält!

Hur resonerar ni vad gäller försäkringar?

Kan som en parentes säga att Molly inte har någon livförsäkring alls. Dels var hon så billig (kostade 5000:- om jag minns rätt som Henrik och jag delade på) och dels tror jag inte att vi kommer att köpa en ny hund efter henne.

Bibbi har inte heller någon livförsäkring så vitt jag vet utan någon enkel veterinärvårdsdito för avelshästar och min ponny hade en bra veterinärvårdsförsäkring men ingen livförsäkring de sista åren (den löpte ut pga ålder). Hans försäkring var för övrigt snorbillig och kostade runt 200:-/ månad. Den tog jag över rakt av när jag köpte honom.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Ultege

    Jag funderar på att säga upp vår hundförsäkring. 8000kr om året känns mastigt. Barbies är bra mkt billigare. 150kr /månad ( Agria trav- och galopp).

    Svara
      • Marie Ultege

        Nej, det är ju lite riskabelt, men hunden är 11 nu och jag vet inte hur mkt vi vill göra ändå med sjukdomar etc. Vi har en lokal veterinär som gör det mesta bra mycket billigare än klinik.

        Svara
    • Annelie Wendt

      Det finns hundförsäkringar som bara täcker olycksfall om det är ett alternativ.

      Svara
  2. Elizabeth Torrisi

    Jag är så j.. trött på försäkringsbolag. Woody har ( peppar peppar) inte behövt vara hos veterinären och jag fick från Agria – Grattis vi ser att din häst inte nyttjat vetvård försäkring så vi ger dig rabatt på självrisken!!!! Vad är det för signal? Att de höjde premien var väl inget de basunerade ut

    Svara
  3. Nina Bliding

    Vet inte vem som är värst, de stora försäkringsbolagen eller de som sätter veterinäravgifterna. De sitter iaf i samma båt och ror gladeligen åt samma håll!

    Svara
  4. Sandra

    Min häst kostar runt 4500 kr/år med 4500 kr självrisk och 25 % rörligt. Ingen livförsäkring men vet.vård på 150k, 6 årigt swb.
    Hunden ligger runt 3000 kr/år. Högsta självrisken där med och ingen livförsäkring.
    Båda två är försäkrade i sveland.

    Svara
  5. Sara P

    Har haft häst(-ar) i 40 år och alltid fortsatt med samma bolag som hästen varit försäkrad i. Har inte velat riskera att bli utan ersättning pga någon klausul som man råkat missa vid byte. Förra året blev premien så hög att jag, helt mot min princip, faktiskt bytte bolag.
    Det kändes lite nervöst när jag behövde nyttja veterinärvårdsförsäkringen första gången i det nya bolaget. Men allt gick bra och jag är så nöjd med att nästan ha halverat årspremien bara genom att byta bolag!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>