Fredag- blött

Att det är extremt blött i markerna just nu tror jag många runt om i Sverige erfar; denna uppkomna sjö mitt ute på en åker körde jag förbi på väg till träningen igår.

Och även Ryhus har fått känna på vattenkrafterna; mina hagar har aldrig varit så blöta som nu och då är de ändå väldigt mycket torrare än många andas.

Men efter att Frenchie hade tagit sig en liten galopp igår var hans ben sjöblöta av lera och han hade stora lerstänk i hela huvudet.

Idag blev han motionerad i mitt lilla ridhus och sedan valde jag faktiskt att ta in båda från hagarna några timmar i förtid.

Ni får påstå att jag förmänskligar djuren medan JAG påstår att i alla fall mina hästar tycker det kan vara skönare att komma in i stallet och äta hösilage än att stå utomhus i blåst och hällande ösregn även om stråfodret finns även där.

Och oavsett vem av oss som har rätt så kommer båda gående (Bibbi ofta i full travar-trav) när jag visar mig under dylika väderförhållanden och det är svar nog för mig i alla fall.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>