Söndag- täckesdrama

Min morgon började lite dramatiskt; Bibbi for vid hagutsläppet iväg på stallgången och ut från stallet och fortsatte sedan att vara helt hispig de få stegen hon tog utomhus innan jag stannade henne.

Denna häst är sååå snäll att leda och har aldrig någonsin tagit ett felsteg i grimskaft så jag hann faktiskt tänka ”hon har fått en stroke och håller på att dö” (ja, jag vet att mina tankar är lite väl drastiska ibland…) för hon var helt stirrig och totalt olik sig själv.

När jag hade fått stopp på henne lyckades jag även i mörkret urskilja att den ena täckesgjorden på något sätt hade hamnat runt/ mellan bakbenen och liksom ”ströp” henne varje steg hon tog. Svårt att förklara men ett täckesbyte senare var Bästa Bibbi tillbaka ❤️och vi kunde gå ner till hagen lika lugnt som alltid.

Frenchman levererade ett jättefint pass i ridhuset och vi har banne mig snäppat upp en hel del tycker jag. Att rida när han går som idag är sååå roligt! Love him!

2 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Tur att ”dramat” bara pågick i ca 1-2 minuter. Tror inte hon märkte av intrasslingen förrän hon var tvungen att gå en bit så i boxen var det troligen inga problem.

   Men det är sååå skönt att ha en så snäll häst. Frenchie är absolut mycket snäll men Bibbi är i en klass för sig så länge det inte är något utöver vardagshanteringen. Hon blev initialt helt hispig om man ville röra henne ben utomhus (!), vägrade lyfta benen normalt på stallgången och blev rädd om man höll på med täcket utomhus. Allt det är helt borta nu.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>