Måndag- spolning

I morse var jag och Frenchie hos Nina för att visa upp vad vi jobbar med just nu och som tur var så instämde hon i att en hel del har ”lossnat” bra.

Vi hann knappt komma hem förrän det var Bibbis tur att stå i centrum; hon fick besök av veterinär Eva.

Som jag har berättat tidigare hade Bibbi EXTREMT rinnande ögon när hon kom till mig och en mycket lång historia lite kortare så är ögonen avsevärt bättre men inte helt bra.

Jag har provat allt receptfritt som existerar och köpte t.o.m. med mig ögonsalva från USA men ögonen, och framför allt det ena rinner fortfarande en aning.

Idag försökte Eva spola tårkanalerna vilket gick med det ”bästa” ögat (det som nästan inte rinner alls) medan det sämre ögats tårkanaler förmodligen är för igentäppta med gammalt ”skit” för att det skulle lyckas, trots upprepade försök.

Bibbi ska nu ha cortisondroppar i båda ögonen ett längre tag (med nedtrappning) så får vi hoppas att hon blir helt bra.

Eva berömde Bibbis uppförande mycket för denna behandling (spolningen) är långt ifrån behaglig men lilla Bibbi skötte sig perfekt.

Här bild på när det ena ögat färgades för att utesluta skador på hornhinnan (det fanns inga):

Och här 2 bilder jag tog på henne igår!

Hon är minst lika välnärd som Frenchie numera och jag har tagit bort allt extrafoder så att hon numera äter ca 13-15 kilo torrt hösilage, 2 kilo helhavre och 3 dl sojamjöl.

8 kommentarer Skriv kommentar

   • Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Fy va tråkigt
    Mirre brukar bara ha problem över sommaren och då hjälper oftast ögonsalva jagfårav Hubba. Men detta verkar ju vara en riktig ögoninflammation

    Svara
    • Birgitta

     Jag är sjukt noga med att ha flugmössa på hästarna och de få gånger jag har missat så har liiite rinnande öga kommit nästan direkt. Noviform har hjälpt omgående men hos Bibbi har jag använt flera tuber utan 100% effekt.

     Svara
  • Birgitta

   Helt otroligt att hon kan vara så blank med enbart den enkla maten och att hon borstas av lite lätt 2-3 ggr/ vecka?!?!?

   Bevisar bara min teori om det psykiska välbefinnandet för det är då inte rykt och en massa tillskott….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>