Tisdag- spån

Idag var planen att gå en längre promenad med Frenchie i skogen men när jag hörde skogsmaskinerna braka redan från stallet bestämde jag en annan rutt, från grusvägen och till den mindre skogen vid mina hagar (bilden är tagen där fast vid ett annat tillfälle).

Efter 45 minuters skritt blev det hage för Frenchie och körning till Malmö för mig- det var dags att hämta spån.

Snickeriet där jag hämtar spån har inte haft något på ett tag och jag har fått ta av mitt reservlager med spånpellets vilket jag helst inte vill även om det är väldigt bekvämt.

Gratis ÄR godast tycker jag så det kändes skönt att kunna fylla transporten och dessutom köra i ”normalt” väder och inte i snöstorm eller över isgator. För där hade gränsen gått även om det hade funnits spån tidigare- så mycket är det inte värt att riskera körning på vinterväglag.

På tal om spånet märks det tydligt att många hästägare har fått det tuffare ekonomiskt.

När jag fick nys om spånet hade snickeriet mer än de visste vad de skulle göra av det och jag tipsade säkert 30 personer om inte fler utan att någon nappade.

Sedan dess har jag fått flera förfrågningar om samma spån men nu har den möjligheten upphört av olika anledningar (utom för mig).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>