Söndag- mer vind

Frenchie tränar vidare mot världsmästerskapet i tömkörning 🙂 och jag lydde Ninas råd och tränade på samlingen i galopp framför allt idag.

Och som jag har nämnt tidigare är det en enorm skillnad på hur jag kan hjälpa till med pisken uppsuttet vs på töm. På töm kan man peta på honom som vilken häst som helst medan han har lärt sig att ryttaren (säkert inte bara jag utan gissningsvis även föregående) blir rädd/ tycker det är obehagligt om han sparkar bakut bara man petar det minsta lilla ”för hårt” (läs: knappt märkbart) på hans lilla rumpa. Suck. Men det har ändå blivit bättre.

De väderintresserade kan jag informera om att det är nya rejäla vindar här på Ryhus; Frenchies täcke stod en halv meter runt honom som en ballong vid intaget.

Och på temat ”better safe than sorry” (förra inlägget) så tog jag faktiskt in djuren en timme tidigare för de såg inte ut att njuta i kastvindarna.

Jag kollade väderleksprognosen för kommande 2 veckor och precis som jag befarade verkar det som att vi går mot de nollgradiga temperaturerna igen.

Jag har inte vågat lägga undan varken fläkt, snöskyffel eller annat förknippat med minusgrader/ snö och det verkar tyvärr som att jag har tänkt helt rätt. Och ibland vill man hellre ha fel…

Nu ska vi äta fläskfilégryta som vi har hjälpts åt att laga och sedan får vi se om vi ska våga oss ut på vägarna i blåsten för att storhandla.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ida Pippilotta Lidslot

    I Hörby regnblåste det också rejält när jag var ute. Fördelen är att man får bjudning i hästen iaf!

    Svara
  2. Marlene Engström

    Leon trippade runt på promenad med Peter som en yster en. Pigg när det blåser!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>