Tisdag- gissa vädret

Ahhhh…vilken lycka att vakna till denna prognos….NOT! Not och not en gång till!

Jag har som regel att aldrig motionera Frenchie mer än MAX 3 dagar i rad i ridhus och eftersom det har varit ridning där lördag, tömkörning söndag och ridning måndag så ville och vågade jag inte rida där idag. Eller…ville….klart att jag ville om jag hade fått bestämma fritt men jag är för rädd att överanstränga Frenchie på den lilla ytan och även att han ska ledsna mentalt.

Så det blev till att gå ut och gå i 40 gräsliga minuter medan regnet letade sig in överallt. Enda fördelen var att jag fick tvättat täcket han gick i efteråt.

Sötnosen ser inte allt för bedrövad ut på bilden och han gick villigt ut i hagen efteråt men jag tog båda redan vid 13.00 efter att ha haft dom under uppsikt flera gånger fram tills dess.

Så länge Frenchie betar är det helt ok att de är ute tycker jag, oaktat väder, men när han ställer sig ihopkurad en längre stund är det dags för stallet. Som en vän påtalade så är det inte precis främjande att stå med uppdragen buk (kolikrisk).

Själv förbannade jag mina tankar igår ”åhhh…det har ju TORKAT UPP riktigt bra överallt”…jag borde ha varit tyst för just nu ser det allt annat än upptorkat ut här. Snarare nästan värre än någonsin 🙁 .

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag är SÅ UTLED på regn. Det har regnat hos oss oavbrutet sedan i oktober (känns det som). Växer alger och svampar på allt. Huset är prickigt som en dalmatiner. Snart börjar det växa mossa på mig tror jag.

    Svara
    • Birgitta

      Jag säger INTE emot dig!

      Och många som har fått översvämningar i sina källare häromkring. Det är INTE kul (been there….).

      Svara
  2. Smurfan

    Jag trodde också vintern var över, men nu börjar eländet om IGEN!!! Snökaos, ishalka, elräkning from hell, hästar som bara vill vara inne och äta tredubbel dos dyrbart hö och kallt, kallt, KALLT!!!

    Sorry, behövde bara få gnälla lite!:) All min beundran till dig Birgitta som otröttligt leder, tömkör, rider, TRÄNAR varje dag oavsett väder. Den typen av aktiviteter minns varken jag eller hästarna ens när vi utförde sist! Det har varit en lååång vinter…

    Svara
    • Birgitta

      Endast tidigare bittra erfarenheter har gjort att jag inte ens blev förvånad över detta nya väderelände. För så är det ofta i Skåne tycker jag; det kan komma ”bakslag” ett bra tag till.

      Vad gäller mitt på olika sätt hästmotionerande så är jag bara så oändligt tacksam för varje dag jag har en ridbar häst för jag vet hur snabbt och oväntat/ oförklarligt man står där med en halt dito. Eller något annat skit.

      Icke att förglömma är jag väldigt bortskämd med ett eget ridhus och massor av fritid dagtid så det vore nästan pinsamt om jag gnällde vilket jag ändå gör emellanåt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>