Läktardomare

Jisses så mycket hästplågeri som sköljer över oss just nu! Både Hippson och Ridsport har i flera artiklar visat väldigt bedrövliga exempel på hästfolk som beter sig rent ut sagt för djävligt åt.

Och jag tycker att det är så bra att det numera höjs arga och förkastande röster när det visas saker som jag VET att vi är många som har sett massvis av gånger tidigare genom åren men antingen inte vågat säga ifrån om eller ens fattat hur fel det är.

Men med detta sagt börjar jag känna att det på sociala medier ibland faktiskt börjar gå till överdrift när det gäller att visa korta sekvenser på diverse ritter som man hittar allt möjligt att anmärka på. Jag tycker synd om vissa ryttare som nu granskas med lupp för att ”man” ska hitta minsta lilla att klaga på/ förkasta eller rent av fördöma. Tonen är MYCKET hård ibland.

Man kan absolut argumentera att ”har man inget att dölja så….” men dels vet jag att alla filmklipp inte har lagts upp av den som kritiseras och dels tycker JAG att sekund-korta sekvenser kan ge en missvisande bild av whatever.

Alla hästar kan tex bli mkt spända i vissa miljöer och då är det inte alltid lätt att tex inte ta tag i hästen lite för mycket i korta stunder. Ingen ursäkt men en förklaring. Och att främlingar på nätet ska sitta och tycka en massa om detta känns inte så smakligt för mig, nej.

Kan i sammanhanget nämna att jag på ett forum för ett tag sedan såg en diskussion där vuxna hobbyryttare hade lagt upp filmer på när de själva red.

Alltså…jag har aldrig utgett mig för att vara en stilryttare själv, det VET ni som har läst bloggen länge, men en majoritet av filmerna tyckte jag visade urkass ridning som jag aldrig i livet hade visat upp på sociala medier.

Och i samma forum kan man sedan sitta och hacka på ryttare som deltar i OS, VM osv !?!?

Och nej, jag menar inte att man inte ska få klaga på andra bara för att man är kass själv men liiiite mer nyanserade diskussioner hade i alla fall jag önskat så att inte snart sagt varenda ryttare som filmas ska sågas jäms fotknölarna.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>