Litet strö-sparar tips, del 1

Båda mina hästar är väldigt förutsägbara med vissa saker och det försöker jag dra nytta av om jag är lite alert.

Frenchie ställer sig och kissar säkert 7 gånger av 10 både när han ser mig vid lunchfodringen och vid intag (dvs ute i hagen) och när jag kommer in i stallet på morgonen skulle jag säga att han gör det minst 9 gånger av 10.

Att han kissar utomhus är så klart jättebra men tyvärr är jag oftast inte tillräckligt vaken och snabb själv på morgonen för att hinna ställa en hink eller bajsupplockaren under honom. De gånger jag hinner bryr han sig inte och kisset slipper hamna i boxen.

Bibbi har inte Frenchies utomhus-kissvanor men däremot kissar hon alltid i boxen direkt vid intag och numera är jag ”med” för det mesta och sätter bajsupplockaren så att den fångar upp allt kiss.

Jag slipper gärna så mycket urin som möjligt inomhus (även 2 liter om dagen blir över 700 liter om året) och ”många bäckar små” ha ha ha!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia Wigström

    Hade Romantique och Winston på box. Båda dessa herrar kissade i hink så gott som varje gång vi kom in från ridningen.
    Väldigt bra tips!!
    Har försökt göra samma med Sky, men han slutar kissa direkt och blir väldigt förnärmad. Han står på box en stund i samband med fordring av ” hinkmat och ridning”
    Sen är han ute i sin älskade lösdrift.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, en del hästar klarar inte detta integritets-intrång 🙂 .

      Både Frenchie och Bibbi är helt obrydda tack och lov.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>