Fråga från en läsare om regnvandring

Fick nedanstående fråga av en bloggläsare nyligen gällande att jag var ute och gick med Frenchie i regn i början av veckan och vill gärna förklara hur jag tänker:

Är det verkligen lönt att tvinga ut det arma djuret på promenad ?? Inte ens min hund vill gå ut när det regnar.
Tror inte att det ger honom så mycket motion jämfört med hagen?? Men misstänker att Du är rädd för kolik ?

1.När jag kollade väderleksprognosen på morgonen visade den så mycket regn under dagen att jag inte trodde att jag kunde ha Frenchie i hagen någon längre stund.

2.I dåligt väder står hästarna oftast mest stilla och jag är rädd för kolik.

3.Hästar har oftast mindre motstånd mot ösregn än människor så även om JAG tyckte det var pest att gå i regnet så tror jag inte att Frenchie ”led” och jag vill inte ge honom flera vilodagar i veckan.

4.Jag tycker att det är viktigt att hästar ska KUNNA motioneras i…tja om inte i ”vilket väder som helst” så i alla fall i annat än optimalt väder. En dag åker man och tävlar i ösregn (eller så börjar det regna på tävlingsplatsen) och då måste hästen acceptera att bli riden. Eller så börjar det snöa, blåsa, hagla….ja, ni fattar. Att jag sedan inte passar på att rida utomhus varje gång det är dåligt väder för att ”lära hästen” är en annan sak men acceptansen måste finnas där.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ulrika Arndorw

  Min hund hatar regn men min häst bryr sig oftast inte alls. Individuellt och jag tror att det är lätt att förmänskliga våra djur. Många rider ute året runt i alla väder. Fattar inte varför det skulle vara ett problem att gå ut med en häst i regn.

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer helt.

   Och min hund hatar tveklöst regn men det det gör även hunden som tillhör personen som skrev kommentaren om Frenchie till mig. Så orden ”inte ENS min hund…” får jag inte att gå ihop för hens hund avskyr som sagt regn (vilket hen kommenterat många ggr tidigare på bloggen) !?!?

   Svara
 2. Eva Dahlman

  Hoppas Du förstår att det verkligen inte var någon kritik !!
  Det är få människor som sköter sina Djur så bra !!
  Det är mest att jag o Elliot helst bäddar ner oss inne vid dåligt väder.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>