Onsdag- en frusen hund

Kolla vilken fin bild jag tog på lilla Molly idag.

Själv tror jag mest att hon var sur över att ha blivit ”utpiskad i endast 5 plusgrader och med bara ett täcke som skydd”.

Maken till ovillig hund som skulle kunna hålla sig i +10 timmar varenda dag, månader i sträck bara för att slippa gå ut har jag aldrig varit med om. Hade hon inte varit snart 10 år hade jag måhända framhärdat mer och tvingat ut henne ännu mer än vad jag gör men nu känner jag oftast att hon nog själv vet bäst vad hon vill.

Frenchie har vilodag och jag passade på att packa upp de knappa 200 kilo helhavre jag var och köpte igår.

Numera betalar jag strax över 3 kronor kilot hos ”min” bonde vilket är en rätt stor prishöjning på 1-2 år men fortfarande låååångt billigare än att köpa exakt samma foder på tex Granngården vilket ärligt talat inte skulle falla mig in.

Bibbi är numera i så gott hull att jag tror att hon kan klara sig på ännu mindre kraftfoder än de 2 kilona helhavre hon får (säg 1-1,5 kilo) och Frenchie äter ungefär 1 kilo helhavre och 1 kilo pelleterat kraftfoder så det är inga jättemängder de får. Förra årets hösilage är ur hullsynpunkt ta mig f..n en gudagåva på alla vis även om jag inte har någon analys på det.

Jag HADE skickat in en prov som jag själv hade samlat in efter konstens alla regler på fältet där hösilaget sedan togs men…extremt lång historia kort som jag inte vill tänka på och än mindre återge i skrift…så blev provet förstört pga ”postkrångel” och jag orkade därefter inte ta något nytt prov eftersom fodret redan var balat.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>