Lördag- Pay and ride igen

Liksom förra lördagen har Frenchie och jag varit och deltagit i en Pay and ride, denna gången hos Dagstorportens ryttarförening.

Jag har aldrig ridit i deras ridhus med Frenchie och var lite fundersam kring vad han skulle tycka om ”hålet i väggen” där domaren satt men om detta tyckte han absolut ingenting. Så duktig!

Själva programmet, MSV B:5 gick sådär. Inte så många missar som förra lördagen men ändå långt ifrån så att jag är nöjd. Dagens fråga till mig själv: ”varför är det så svårt att utföra något i praktiken som man vet hur det ska göras i teorin”. Suck, suck, suck….

Jag fick i alla fall jättebra input från domaren som dels tyckte att jag skulle korta tyglarna ( hur många miljarder gånger ska jag behöva höra det innan jag GÖR det ????) och att jag skulle rida mer varierat under programmets gång, dvs med fler variationer i tempot så att det inte blir så jämntjockt (läs; ser lite segt ut).

Och det är ju det som är så bra med Pay and ride; att man kan fokusera mer på att få igenom vissa saker än att sitta och försöka få allt att se fint ut. Om ni förstår hur jag menar.

En vän kommenterade förra lördagen att Pay and rides/ programridningar är en chans att ”göra om och göra rätt” och att detta ”känns psykologiskt mer rätt för hästen” vilket jag verkligen instämmer i.

På tävling är risken att man bara försöker maskera det dåliga så gott det går och också att hästen liksom lär sig att oavsett vad den gör inne på banan så får den gå ut från densamma även om det som visats där inte alls varit ok av olika anledningar.

När vi ändå var på plats passade jag på att gå en liten promenad med Frenchie kring utebanorna.

Förra året vann han en MSV B:2 på en av dessa banor men då hade jag varit där några dagar innan och ”tjuvtränat”.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna Karlegård

  Msvb5 tycker jag är ett svårt och krångligt program. MsvA kändes lättare att få flyt i faktiskt.
  Nu fick vi flera plac i msvb5 när Heddan var på topp men aldrig i msvA men känslan var alltid bättre i det senare programmet.

  Svara
  • Birgitta

   Lustigt att du skriver det för det var EXAKT vad en bekant till mig också kommenterade; att B:5 är nästan svårare än MSV A.

   Nu är inte vi redo för några piruetter så MSV A går bort men …..

   Och B:5 ÄR egentligen ett bra program för det skiljer ut agnarna från vetet. Håller man inte tungan rätt i mun och har hästen ihop i samling så blir det inte bra.

   Svara
   • Anna Karlegård

    Det gör det verkligen. Jag hatade msvb5 Mitt o Heddans favorit var alltid gamla msvb4.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>