Mitt mission mot renare väggar fortsätter

Ni vet hur det är ibland när man har börjat SE något så kan man inte ”unsee” (finns det något svenskt ord för detta?) det?

Så har det blivit för mig och boxväggar sedan jag fick eget stall för 4 år sedan.

Oaktat om någon vill visa ett jättegulligt föl eller ett nytt täcke; finns det en boxvägg med på bilden dras mina ögon dit…oftast i förfäran faktiskt *ASG*.

Lite skämt och lite allvar…börja nu inte skrika kränkta kommentarer om att jag är dum, elak, inte fattar, har för mycket fritid osv. Man gör så klart som man vill och jag gillar rena väggar. Simple as that!

Vill ni ha intorkat bajs på era väggar så go for it!

Själv hävdar jag att det inte tar speciellt lång tid att tvätta av även väggarna hos en ”väggbajsare” men allting är relativt, absolut.

På bilden ovan har Bibbi Bråkstake 🙂 gnidit ett lerigt täcke mot väggen och det tog ca 30 sekunder att tvätta bort. En väl investerad halv minut tyckte jag 🙂 .

Men fattar att alla inte håller med; som personen som hade detta stallet tex:

Typ 8 av 10 boxar såg ut så här kunde jag konstatera innan jag vacklade ut från byggnaden ha ha ha!

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Karolina Cappelli Lindholm

  Jag är avundsjuk på ditt rena stall o din misson mot smutsen!

  Svara
  • Birgitta

   Tack!

   Just nu, där jag befinner mig i livet har jag tid, möjlighet och lust.
   Det har inte alltid varit så.
   Och det påverkar en hel del att vi själva byggt allt i stallet och att jag själv slet med målningen.

   Och viktigt tillägg: jag har aldrig någonsin och skulle aldrig någonsin prioritera boxtvätt framför att motionera hästen.

   Har haft stallkamrater som kunnat stå och rykta i timmar men strunta i att motionera hästen OFTA (för de ville egentligen inte rida utan föredrog att pyssla).

   Svara
    • Birgitta

     Vad snäll du är. Finns dock 2 nackdelar:

     Jag kommer aldrig att våga visa någon stallet IRL eftersom alla kommer att förvänta sig att allt ska vara kliniskt rent vilket det inte är OCH ingen kommer någonsin att våga visa mig SITT stall eftersom de tror att jag kommer att gå runt med en vit handske och leta smuts och fälla elaka kommentarer *ASG*!

     Svara
   • Karolina Cappelli Lindholm

    Vissa är inte så intresserade av att rida. De är svårt o de hittar inte rätt hjälp. Så då lägger de tid på att mysa, promenera o fika.

    Svara
    • Birgitta

     I de fall jag sett har ägarna haft på olika vis olämpliga hästar. Tyvärr.
     Ffa blivit rädda för sin häst.
     Och så länge hästen får tillräcklig rörelse behöver man inte rida. Men när man har hästen i pyttehage i några timmar blir det fel.

     Svara
     • Karolina Cappelli Lindholm

      Faktiskt riktigt vanligt. O de händer med de mest normala snälla hästar. Folk blir rädda.

     • Birgitta

      Och jag förstår dom många gånger! Jag tror att jag ganska snabbt hade kunnat bli rädd för Frenchie om han slängde av mig. Beror på omständigheter till viss del men när man vet hur illa det kan gå så….

 2. Emma Lundgren

  I mitt förra stall hade vi kalkfärg på väggarna, jättesvårt att tvätta av? Nu var min häst ganska renlig men vissa boxar blev verkligen skitiga, ångtvätt och ommålning på sommaren så då blev det fint, men fick ju några dagar för vissa innan det såg likadant ut igen….

  Svara
  • Birgitta

   Ja en del ytor är hopplöst svåra att rengöra.
   Hade jag haft en väggbajsare hade jag försökt att sätta upp en plyfaskiva eller något liknande som går att hålla ren.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>