Bibbi Bråkstake

Som ni vet tycker jag att Bibbi är en helt underbar, snäll och foglig häst som i princip aldrig vållar mig några bekymmer men härom dagen höll jag på att strypa henne.

Ingången till hennes hage (en smal passage på kanske 20 meter som mynnar ut i själva hagen) har sett för djävlig ut hela hösten och vintern med en massa lera men hon har ändå sett hyfsat ok ut om benen som mest varit blöta och LITE lerstänkta.

Men för några dagar sedan var det en annan häst som mötte mig vid intaget!

Jag vet inte vad hon hade gjort men hennes ben, undersidan av magen och svansen bokstavligen dröp av den mest tjockflytande lera ni kan tänka er. Som ett vått pansar!

Jag tillhör dom som aldrig spolar av mina hästars ben utan resonerar att ”leran ramlar av när den har torkat” men tro mig….detta var ”something else”.

Det var bara att dra fram vattenslangen som legat orörd i månader och koppla den till varmvattnet i stallet.

Och här måste jag ändå ge Bibbi högsta betyg för hon stod banne mig som en staty, lös utanför stallet medan jag gned hennes olika kroppsdelar ganska frenetiskt.

Detta är ju samma häst som höll på att skena till skogs när man vidrörde hennes ben i hagen men utanför stallet gick det tydligen bra och tur var det för jag var verkligen inte på humör för några lekar kan jag säga.

Jag gissar att ni säkert hade velat se en ”före bild” men jag var för trött, hungrig, sur för några fotografiska stunder och ville bara skura färdigt min ”lilla” travare. Så bilden ovan visar hur hon VANLIGTVIS ser ut vid intag.

Och ja…även täcket behövde tvättas för det hade stänkt upp så mycket lera på det att jag var rädd att tvättmaskinen skulle ge upp med all den gyttjan som jag bara hjälpligt lyckades tvätta av innan.

Nästa dag, med nytvättat täcke var allt som vanligt igen och så hoppas jag att det förblir.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Oj lilla Bibbi då… Hon kanske hade blivit skrämd av något och sprungit omkring?

  Snart är det i alla fall vår och leran är förhoppningsvis ett minne blott, är man trött eller är man trött på slafs och klafs nu…

  Svara
  • Birgitta

   Ja, det är min enda förklaring för fast det har varit lika lerigt i den delen flera dagar därefter så är hon lika o-lerig som hon brukade vara innan denna incident.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>