Torsdag- åt rätt håll

Rubriken passar de båda vanligaste ämnena på bloggen ridning och väder 🙂 .

Jag var och tränade för Nina igår och tog med mig den input jag fick till dagens ridhuspass som kändes som ytterligare ett steg i rätt riktning.

Alltså det här med att rida med för långa tyglar….(det vanligaste ryttarfelet om ni frågar mig och det säger jag inte bara för att jag själv gör det); inte bara ser det fult och slarvigt ut men det ÄR svårare att hålla hästen ”i ramen”. Hur många gånger ska jag behöva skriva det för att också alltid utföra det? Suckar åt mig själv…

Att även vädret är på rätt väg får illustreras av lilla Molly som kunde tänka sig att springa lite på ägorna. Halleluja!

Skämt å sido men det har varit några dagar med sol, lite blommor som skymtar på gräset, lera som torkar upp och gödselköpare som börjar höra av sig.

Det kan utan tvekan komma mer snö….jag är inte naiv men det kan också bara gå raka vägen mot den riktiga våren. Återstår att se!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Att det ska vara så j-la svårt! Jag blir galen på mig själv. Som du säger – nog ett av de vanligaste ryttarfelen.

    Svara
  2. Ann

    Ramen kan man kanske hålla ändå, men finstämdheten i tygeltagen blir ju sämre om handen inte är tillräckligt framme på tygeln.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>