Dagens sanning!

Ovan är verkligen så sant som det är sagt!

Att folk slentrianmässigt svarar ”bra” på frågan ”hur är det” fast de inte alls mår bra är många gånger inte så konstigt; man kanske inte orkar och vill berätta om whatever för sin omgivning.

Men att så många (och här inkluderar jag även mig själv) skriver under nästan vad som helst utan att läsa igenom allt- det är egentligen mer anmärkningsvärt och skulle kunna få potentiellt rejält allvarliga konsekvenser.

Jag minns hur jag reagerade över klienter som på den tiden jag arbetade med ekonomiskt bistånd skrev under vilket papper jag än stack under näsan på dom- utan att knappt titta på det!

”De skulle skriva under sin egen dödsdom” minns jag att jag sa lite skämtsamt till kollegor men egentligen är det ju inte roligt alls utan tvärtom ganska skrämmande.

Och som sagt så gör jag likadant själv ibland och hoppas på att allt är som det ska. Men egentligen är det verkligen dumt.

Känner ni igen det?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>