9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria

    Vad jag vet (som håller på med annan gren och bor i annan ände av landet) har det pratats i åratal om hans behandling av hästar, även i tidningen Ridsports artiklar, i andemeningen att den hästen blir satt på plats eller den hästen är van vid inget finlir. Ska bli spännande och se om ridsportförbundet återigen inte hade en aaaning och inte hade nåååågot konkret att gå på.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det ska bli intressant att se vad det blir av detta.

      För något år sedan tror jag att det möjligen hade gått att tysta ner rejält. Men nu efter Helgstrand så tror jag ändå att det kommer att bli konsekvenser.

      Om man läste den nu låsta artikeln i Aftonbladet menar jag att även om man skulle skala bort 50% som ”överdrifter”, avundsjuka och jag vet inte allt så är det fortfarande mycket illa och det fanns även bildbevis som visar skador.

      Jag har själv råkat göra ett litet sporrsår på någon häst så absolut kan det hända utan att man är en djurmisshandlare per se men här var det liksom för mycket av allt möjligt.

      Och jag tror inte 5 fd hästskötare gaddar ihop sig på detta vis.

      För övrigt är ”bara” att fodra med 5 kilo hö per dag ett bevis på en enorm okunnighet och att man inte har hängt med i utvecklingen och värnandet om djur. Så gjorde man ”förr” men det är tack och lov andra tider nu. Att då representera Krafft är både skrämmande och pinsamt.

      Svara
  2. Madeleine

    Jag tror att även denna historien kommer att glömmas bort. Vad har hänt med unghästutbildaren i Skåne? Inget vad jag vet.
    Så länge det finns pengar och prestige inblandat så förnekar människan sig aldrig.

    Svara
    • Birgitta

      Jag kan förstå ditt resonemang.

      Sedan tror jag att dessa personers överlevnad mycket handlar om just pengar, dvs hur mycket de förlorar på att bli ertappade.

      Om man blir av med tex sponsorer som man behöver för sin satsning blir det svårare att komma tillbaka. Samma sak om man strävar mot en landslagsplats.

      Driver man en egen verksamhet där man ”bara” behöver locka till sig kunder är det nog lättare att överleva även om inkomsterna minskar?

      Svara
    • Minstral

      Ärendet med unghästutbildaren är polisanmält och ligger hos åklagaren. Allt sånt tar ju tid.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>