Torsdag- en vit häst

Huruvida det var ”varmt” idag har nog i alla fall jag och Molly en aningen delade åsikter om men Frenchie fick i alla fall gå ut med enbart ett ofodrat regntäcke på sig. Jag hävdar bestämt att våren är i antågande; bara så ni vet. Och Bibbi fäller massor.

För Frenchies del blev det ett ridhuspass och sedan har jag mest vilat efter nattens jobb.

Jag såg säkert 50 dovhjortar i hans hage när jag kom körande i morse varav den ena är kritvit. Jag har misstagit den/ dom (det finns nog mer än en….) för en hund tidigare- den sticker verkligen ut men verkar helt integrerad i flocken i alla fall.

När jag skriver detta kommer ett minne upp, på tal om vita djur:

När jag började rida på min ridskola fanns det en privatägd häst där som hette Chopaq (osäker på stavningen), en KRITVIT, enorm häst (tänk en vit Bibbi).

Chopaq ägdes/ reds av 2 systrar varav den ena brukade skritta ut runt Jägersro där ju ridskolan låg.

Jägersro = travmeckat i Skåne och ni kan tro att travarna fick extra glöd under skorna när de såg denna kritvita häst komma lufsande *ASG*! En del var livrädda ha ha ha, de hade väl aldrig sett en vit häst förut?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>