Söndag- nytta och nöje

Ja, det är inte bara roligt att åka på Pay and ride tycker jag utan (så klart) även väldigt nyttigt att få muntlig input från en domare.

Jag håller oftast med om mer eller mindre allt domarna påtalar och idag var inget undantag.

Det som för mig blev den övergripande känslan var att Frenchie blev på tok för hög i formen och det var en mycket onödigt miss från min sida.

Han har varit så obrydd på så många tävlingar och har dessutom varit på denna tävlingsplats flera gånger (Lunds civila ryttarförening) att jag bröt min vana att trava runt några varv och verkligen få honom avspänd. Han kan ofta vara ganska spänd bara en lite stund för att sedan slappna av.

Idag galopperade jag in på banan innan startstignal och fick dessutom lite kort tid på mig innan denna ljöd och det märktes direkt att detta inte räckte för att Frenchie och jag skulle liksom bli ett.

Han gick i en för hög form med en inte så rund nacke som han behöver för att jobba med ryggen skulle man kunna sammanfatta programmet och dessutom var galoppslutorna på tok för raka.

Detta tyckte både jag och domaren så nu vet jag dels vad jag ska fokusera mer på och hur jag INTE ska äntra en bana innan startsignal.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Satt och skrev protokoll en del av dagen idag men inte under tiden du red. Tyckte att dagens domare på LCR var väldigt kunnig, empatisk och tog sig tid att gå igenom samt lämna konstruktiv kritik till varje ekipage. Helt rätt personlighet att ha på en Pay and Ride

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer helt och det är jättebra och viktigt att välja den typen av domare till pay and ride.

      Sedan minns jag när det var nytt med pay and ride; då gavs ofta riktiga glädjepoäng vilket fick till följd att vissa som ena helgen red på 70% på Pay and ride och helgen därpå på 55% på en riktig tävling blev ganska förvånade och ledsna. Iaf om de var oerfarna.

      Så upplever jag inte att det är idag och det är bättre att vara ärlig och inte ge glädjepoäng.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>