Tvätta

Dagens tips till alla som kört med hästsläp i vinter; kolla över både bilens och släpets hjulhus för att se hur de klarat årstiden. Den delen av ett fordon syns inte lika uppenbart på gott och ont.

Jag pratade med en vän i förra veckan som dels påtalade hur skitigt mitt släp såg ut (sant, kolla bilden) och dels berättade att hon själv hade tvättat sitt ekipage och där tvätthallen efter att hon hade bearbetat hjulhusen ”såg ut som om jag hade tvättat en jordbruksmaskin”.

Och efter dessa kommentarer tittade jag själv till lite närmare på mina hjulhus och fick en liten chock.

Det var nog rätt många kilo intorkad lera som lämnade min bil och släp efter att jag hade tryckt igång högtryckstvätten kan jag säga.

Jag har utan tvekan gett upp tanken om den alltid rena bilen, eller ens släpet; bor man 3-4 kilometer in på en grusväg så GÅR det liksom inte att hålla fordonen i det skick jag egentligen skulle önska men nu hade det verkligen gått för långt, det erkänner jag.

Sedan vurmar man ju olika mycket för olika saker och lägger energi på dom.

Jag älskar ju att harva tex och gör det långt oftare än de flesta (läs: efter VARJE ridpass) och en del skrattar åt mitt boxväggs-tvättande men jag hade en stallkamrat vars pappa tvättade deras släp efter typ varje användning. Och när jag säger tvätta så menar jag ”rengjorde det kliniskt in och utvändigt med diverse medel och trasor”. Det ni 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>