Tidsplanering på tävling

En sak som jag har noterat i flera år är att ju tidigare en tävling börjar desto senare kommer de ekipage som rider bland de första i klassen. Jag kan inte låta bli att undra om det beror på att man vill sova en kvart extra eller vad?

För att ta ett exempel såg jag för ett tag sedan ett ekipage som anlände till tävlingen mindre än 45 minuter innan sin start och ryttaren hoppade upp på hästen en halvtimme innan starten (skrittade då 3-4 minuter och började därefter trava och galoppera ”för fullt”). Och nej, personen var inte försenad utan tyckte att det räcker så.

Och man kan så klart absolut ha olika upplägg för sina tävlingar och ibland blir det inte heller så som man har planerat.

Själv vill jag gärna vara ute i god tid, FÖR god tid skulle nog vissa säga.

Men jag vill komma minst 1 timme innan min start så att jag kan tränsa, byta om osv i god tid och sedan skritta i ca 20 minuter innan jag börjar själva framridningen.

Sedan hatar jag att vara i tidsnöd och har hellre tid över än att jag behöver stressa med whatever men även där är man ju olika.

När är ni på en tävling innan er starttid och hur resonerar ni kring ovan?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Bolin

    Jag har ännu startat i ngn dressyrtävling. På hopptävling kommer jag ca 1 timma innan det börjar. Vill ha gott om tid. Min häst står hyfsat lugnt i transporten så han får stå där med dörren öppen medan jag rekognoscerar. Är tävlingen på hemmaplan så klär jag på honom hemma. Han är lite stökig ännu att fixa ute och boxplats har jag inte för en eller två klasser.
    Sedan vill jag helst rida fram ca 30 minuter innan det är min tur. Det låter kanske lite snålt, men jag klarar inte att rida fram koncentrerat längre. Är tyvärr också nervös och lyckas inte dölja det för min häst. Jag hoppas det blir bättre och bättre med mer rutin och vana. Kan tillägga att jag alltid ångrar mig när det väl är tävlingsdax. Och ändå är det så kul när man väl tävlat. Även om man har ett par nedslag. Och hemma igen kollar jag efter nya tävlingar haha.

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha ha…dina sista meningar påminner om en sak som jag och en ryttarkamrat skojade om för ett tag sedan: ”det roligaste med att tävla är att ANMÄLA sig”.

      Lite skämt och lite allvar; när det väl är dags är vi inte alltid så sugna av olika anledningar (vädret tex). På prisutdelningen är det kul som fan 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>