Ännu säkrare vårtecken

Ett ÄNNU säkrare vårtecken än att hästarna ratar hösilaget ute är dessa pénseer som jag har köpt traditionsenligt i ca 20 års tid, redan när jag bodde i ett annat hus med en annan man….

Och jag köper alltid Citygross 10-pack som från början kostade 19 kronor.

Jag såg dom säljas för lite mer än en vecka sedan för runt 70 kronor och hann tänka ”åh nä…” (snål-Birgitta) men när de såldes för kampanjpriset 35:- igår slog jag till *ASG*.

Det är nog de mest ekonomiskt försvarbara trädgårdsblommorna om ni frågar mig (på delad förstaplats med stjärnöga ) och brukar se fräscha ut i många månader.

Om ni inte visste det, vilket jag vet av bitter erfarenhet, är de även en ät och lekfavorit hos dovhjortar som tycker det är jätteroligt att dra upp penséer ur krukorna och inte nödvändigtvis äta dom utan ibland ”bara” slänga dom omkring sig. Hilarious!

Således vågar jag bara ha mina exemplar precis på yttertrappan, precis vid dörren då all annan placering riskerar att bli mycket kortvarig he he….

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Jag har lagt av med alla vårlökar och penséer… Familjen Rådjur åt upp de sista som frösått sig själv häromdagen

    Svara
    • Birgitta

      Jag älskar tulpaner men det är samma sak där- dovhjortarna åt upp allt första våren så det blir inget mer med det!

      Tur att de inte äter lavendel som jag också tycker mycket om och stjärnöga som jag köper för att de håller sig fina så länge.

      Annat har jag fått prova mig fram med, en del med bra resultat och annat…inte 🙁 !

      Svara
  2. Petra

    Påskliljor av alla de sorter har jag massor av i trädgården. De enda som ratas av rådjuren!

    Svara
  3. Marie

    Det är en härlig tid när blommorna börjar slå ut, dagarna blir ljusare och luften doftar vår.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>