Det kom ett mail

Hej Birgitta!

Du minns säkert inte mig. 

Jag var en tämligen intetsägande figur. 

Men jag minns dig mycket väl och tänker på dig ibland. Jag har undrat hur du har det. 

Genom din Hästsida kan jag se att det går bra för dig, vilket glädjer mig mycket. 

Jag såg oerhört mycket upp till dig och beundrade ditt sätt att vara. Du hade så mycket kunskap om allt, var trygg, självsäker och bjöd på dig själv. 

Önskar dig all lycka.

Oj så glad jag blev när jag fick detta i min in-box nyligen!

Och det är för övrig något jag själv vill föra vidare till andra; att inte vara rädda för att ge beröm och positiv feedback, även oombedda.

Jag gör det så fort jag får tillfälle och de där orden kan i sämsta fall göra någons dag och i bästa fall påverka deras liv ganska mycket. Tror jag.

Och vet ni; jag minns mycket väl denna ”intetsägande” (hennes ord) person trots att det har gått säkert 20 år sedan jag träffade henne senast. Jag kan t.o.m. höra hennes röst och minns som sagt en hel del från den tiden. Jag hjälpte henne bland annat med tömkörning av hennes häst.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    Vi hade mycket roligt under de där åren. Jag minns den tiden med värme och ett leende.
    Tömkörning var bara en av många saker jag lärde mig av dig. Alla mina år därefter med hästar var tömkörningen en självklar del av träningen. Jag gick flertalet kurser för att lära mig mer. Men utan dig hade jag kanske aldrig förstått hur utvecklande och uppbyggande tömkörningen kan vara.

    Svara
    • Birgitta

      Jättesmickrande (så klart) och väldigt roligt att jag gjorde ett så bra intryck på dig.

      En fd stallkamrat sa för något år sedan att hon i yngre år var RÄDD för mig vilket kom som en total chock och överraskning. Med rädd menade hon väl mest att hon upplevde att jag var bestämd av mig och hon var kanske 17-18 då och jag mer än dubbelt så gammal. Vi hade aldrig någonsin någon konflikt eller dylikt och hon hjälpte mig en hel del flera år senare men där ser man ändå hur man kan uppfattas utan att ha en aning. På gott och ont.

      För övrigt är tömkörning både roligt och nyttigt men många är rädda att göra fel eller bryr sig inte om att lära sig.

      Svara
  2. Madeleine

    Jag brukar tänka att jag varje dag ska säga något positivt till en annan människa.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>