Slappare och slappare

Jag visade er en film för en tid sedan där man kan se att Frenchie numera går helt lös från stallet och till sin hage.

Och sedan jag konstaterade att det går hur lätt som helst har jag ”förfallit” ännu mer så nu går Bibbi inte ens med grimman runt halsen vid in och utsläpp utan nu har hon bara ett grimskaft runt halsen som jag ”låtsashåller” i. Hon hade lätt kunnat ge sig av men det gör hon inte även om jag inte vågar ha henne lös eftersom hennes hage ligger liiiite längre bort än Frenchies och inbjuder mer till att gå ut på vägen. Och hade någon av dom väl gått ut på vägen är jag verkligen inte säker på hur lätt jag hade fångat in dom för utmed vägen finns flera enorma gräsfält.

Men nu är det alltså grimskaft runt halsen in och ut för hennes del, lös ut och grimskaft runt halsen in för Frenchie som är standard…slappheten hos ägaren är således näst intill total 🙂 .

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    Får mig att tänka på en tidig morgon för några månader sedan. Jag och min man var på väg till jobbet och körde som vanligt på landsvägen när vi ser framför oss att det är något problem på vägen. När vi kom närmare såg vi att det var ett halvblod modell större. Utan grimma eller träns springandes rundor bland bilarna mitt på vägen som är en hårt trafikerad 80 km/t väg. Min första tanke var ”jag kan inte låta honom dö”. Jag tänkte att det här kommer inte gå, men jag måste försöka. Det visade sig att han gärna ville ha någon att ty sig till så han kom till mig. Med lite hjälp från en annan trafikant, en bogserlina och ett spännband lyckades vi återföra honom till hans hem (en gård en liten bit därifrån). Vid mina möten sedan under dagen undrade folk varför det luktade så mycket häst.

    Svara
    • Birgitta

      Ja mitt fjantande med mina egna hästar skulle jag aldrig göra med någon annans.

      Sedan har vi ca 4 km på en slingrande grusväg innan man kommer till en asfalterad dito så mina hästar skulle nog aldrig ge sig av så långt, ffa eftersom det finns massor av frodiga gräsfält runt hela gården= massa mat 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>