Sämsta köpet?

Läser detta och funderar:

”Jag äger 50% av en häst och av olika anledningar vill jag nu sälja min del.
Ägare 2 vill varken köpa ut mig, hitta någon som vill köpa min del eller sälja hela hästen. Hur tusan gör jag? Värdet på hästen är runt 100000kr.
Vad har jag för ”rättigheter?”

I inlägget påstås dessutom att den andra ägaren ”inte kan samarbeta med ngn och tänker bara på sig själv”.

Nu är det ju så att ”gjort är gjort” men vem tusan vågar köpa en häst ihop med någon annan och när nu bara en vill sälja; vem skulle våga köpa hens del?!?

För mig låter det som bäddat för problem med ett oskyldigt djur ”i mitten”.

Att dela på ett dött ting (en bil, sommarstuga eller whatever) kan vara komplicerat nog men en häst?!?!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    Jag skulle inte våga. Men precis som när man flyttar ihop med någon och inte har en tanke på hur besvärligt det kan bli om man vill bryta upp, känns det förmodligen som en utmärkt idé att köpa häst tillsammans med en god vän.

    Svara
    • Birgitta

      I teorin förstår jag det där med att köpa med en god vän men i praktiken ska man aldrig ”göra affärer” med vänner och en häst är i mångt en ekonomisk affär, tyvärr.

      Svara
  2. Anna

    Skulle aldrig köpa häst tillsammans med någon. Hon kan ju förstås sälja sin del men vem skulle vilja köpa?

    Svara
  3. LenaB

    Skulle nog rekommendera att den här personen hör av sig till en (häst-)advokat som kan ge henne råd hur hon ska göra. Förhoppningsvis har de skrivit ngn typ av kontrakt som går att hänvisa till.
    Har själv ägt häst ihop med en annan, det gick bra tills hästen skulle säljas (vilket var planen från början) och det visade sig att vi hade väldigt olika idéer om hur mkt vi kunde få ut.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>